Alıntı:
Sparrow Nickli Üyeden Alıntı
Konuyu araştıran hakim arkadaslar hocalar daha iyi bilir fakat o manna diiye bahsedilenin çölde gelen nimet olduğuna dair bir şey söylemek zor çünkü Kuran'da verildiği yazan nimeti, hem olduğu gibi yedikleri hem ezip pişirip ekmek yapabildiklerinden bahsedilir yani sıvı olan altından yapılan değil onun ilimle sonradan ortaya çıkan bir şey olması muhtemeldir.kelime aynı dersen köken aynı büyük lütuf ihsan ama ikisinin de ne olduğu tam belli olmadığından bir anlam karmaşası oluyor
|
Mannayi ilk defa burda duydum. Bir konu açılmıştı o vakit okumuştum. Ama bu kudret helvasini bıldırcıni okumuştum. Doğrudur hocam. İkisi de benim ulasabilecegim şeyler değil. Sadece merak ettiğim için sordum. Sindirim sistemi problemleri için belki dikkat edilmeli uzun vadede diye.
Şimdi omlet yaparken üstüne kadar rendeliyoruz, sucuk kouyoruz. Et süt birbirine karışıyor. Yada bir kahvaltıda yumurta yersek peynir tüketmeli tarzı düşünmüştüm. Yusufiyeli hocamın dediği kitaplara bı bakarım İslam alimleri tam olarak ne demiş. Celcelutiye hocanın da önerdiklerini uygulayacağım.