Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
göz varken, plan varken, plan yürürlüge konmusken manevi istihbarat niye?
ben sana baska haber vereyim, azerbaycan ermenistandan karabagi alirken dünyaya göstermelik bizim siha lar gosterildi, biraz izan sahipleri bilirki siha lar ile savaş kazanilmaz,
biz sihalarimiz ile savas kazaniyoruz diye uyutulurken 10 larca israil savas ucagi isgalden kurtarmak icin karabagdaki ermeni ordusunu bombaliyordu
şimdi öngörunu yap bakalim niye boyle yapildi...
|
Ustad, benim okumam; bolgedeki ve bolge disindan gelen ulkelerin toprak ve enerji hedefli planlari. Bu toprak kisminin icini derinlestirebiliriz. Inanc da var isin icinde itibar da.
Detayli baktim Israilogullarinin Ermenistana yaptigi saldirilardan bir tane haber yapilmamis. Destek vb kelimeler kullanmislar ama detay yok. Tipki Suriye'yi bombaladigi gibi.
Saf gazetecilerden bazilari Ermeni lobisinin Israilogullarinin lobisi kadar guclu oldugunu iddia edip, neden kendilerini koruyamadiklarini merak etmisler.
Siha ile teknik olarak savas kazanilmaz. 80'in uzerinde Ermeni hava kuvvetlerine ait ucaklar mevcutmus zaten. Benim endisem, enerji pesinde kosarken Israilogullari ile "sinirli yakinlik" bize manevi zarar getirmesi. Yani bazen duyariz, devlet'lerin duygulari olmaz diye ama bu kadari fazla/agir geliyor insana.