Alıntı:
byblack Nickli Üyeden Alıntı
Söylemekle olmuyor
|
Bazı şeyler söylemeyle oluyor; iman-küfür gibi, "Sana hakkımı helal ettim" sözü gibi, "Seni aldım (nikah manasında)" sözü gibi, euzu çekmek gibi (Şeytandan Allahu Tealaya sözle sığınıyoruz) veya "Sübhanallahi ve bihamdihi âdede halgıhi (Yarattıklarının sayısı kadar Allah'ı tesbih ve hamd ederim)" zikri gibi. Sonuçta yaratılanların sayısını tesbit edip, tesbihi elimize alıp, 1'den başlayarak o sayıya kadar zikretmiyoruz.
Tabi herkesin her sözü ism-i Azam değil. Lakin hiç etkisiz olduğunu da söyleyemeyiz. Hayvanların ve hatta bitkilerin bile güzel, latif konuşmalardan olumlu etkilendiği gösteren deneyler var.
Bu arada, alıntı yaptığınız mesajdaki her sözü onayladığımı söylemiyorum. Ancak cins cinsi çeker (Hz Ali radiyallahu anh'ın sözü), bu yüzden kendi içimizde olumlu biri olabilirsek dışarıdan da güzellikleri çekebiliriz. Bunun için de pozitif cümleler kurmak, bunları sesli söylemek iyi bir yöntem olabilir. Ben şahsen moduma uygun şarkı söylemeyi tercih ediyorum. Sözleri ve müziği dark, boğuk, karamsar olmasın yeter.