Allah'ım imtihanını hafifletsin maddi manevi güçlü eylesin. Benim önerim şu,
Şimdi bizim kaderimiz kendi cabamiza gore değişiyor. Sen intikam itiraf için dua dan çok Rabbim bana kolaylıkla hayırlısi ile bir yol göster. Yükümü hafiflet. Bu zalimligi yapanın yanina bırakma. Sana sığınıyorum. Gibi düşünceler ile duanı yap. Kur'an oku namaz ardlarina Teheccüd namazlarinda hep duani et.
Bak bi insandan intikam almaya çalışırken kendin de yipranirsin. Ama şu çok önemli. Her ne olursa olsun yaptığı yüz kızartıcı suç. Ve cesaretini toplayıp bu suctan onu dava etmek ondan alabileceğin en iyi intikam. Hem cezaevinde gorecegi muamele. Hem daha sonrasında etrafında gorecegi muamele öyle ağam paşam olmaz. Eger az bir vicdanı varsa gururu varsa ömrünün sonuna kadar onu bu damgaya mahkum edeceksin hakettigini bulmus olacak. sen susarsan bunu yasayan herkes susar. Ve bu serefsizligi yapan herkes cesaret bulur. Yine karar senin.
Annenin intihar tehditlerine de birşey diyemiyorum kendi tercihi demen gerekiyor. Allah, ahiret hesap inancı yoksa vr Cesareti varsa tercih kendisinin. Müdahale etme. Ömrü bittiydmse gidiş yolunu kendi seciyor insan o yaşına kadar yaşadıkları ile.
|