Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
kim cihada gidiyor? kimin icin okuyacagiz?
hz.omer ra. buyuruyor ki; çalismadan dua eden silahsuz savasa giden gibidir
tatar bagdati istila eder, eli kilicli bir tatar savasci 100 erkegin saklandigi mahzene girer, hepsini kilictan gecirir, 1 tanesi yaralı kurtulur, sorarlar niye sabasmadiniz diye, derki bize hep şoyle ogrettiler darda kalınca elinizi acin Allahin izniyle yetiş Ya Amr bize yardim et diye dua edin Amr gelir suze yardim eder
Allah icin bir sey yapmayana Allah yardim etmez, biz Allah icin ne yapiyoruz ki yüzsuzce elimizi acip cihad etmeden galibiyet isteyelim
Allahtan bir sey istemenin bile bir adabi var...
|
Herhangi bir çaba yoksa diyorsunuz doğru söylüyorsunuz hocam da birey olarak biz ne yapabiliriz yani herhangi karar merciinde olmayan bir kimse maddi ve manevi tavrını koyup gerek alışverişini gerek siyasi tavrını bu yönde sergiliyor elinin nefesinin yettiği yerde destek vermeye çalışıyor bunun için talebini iradesini ortaya koyuyorsa devletler yönetimlerin destek vermediği ( ki kişiler bu yönde iradesini belirtiyor diyelim) bir durumda ki yönetim ve siyaset konusu bambaşka bir mesele birey olarak ne yapabilir.misal 3-4 çocuğu olan bir anne bırakıp bölgeye gidemeyecek , yahut bir genç gitti diyelim cihat niyeti ile zaten izin verilmiyor da gitse askeri güç olmadıktan sonra ne yapabilir,gencecik insanlar gördüm mazlum coğrafyalarda kullanılmak üzere savunma sistemleri tasarlamak için tüm vaktini adayan ama karşısındaki devlerle basedemeyip alasigi olan. Cidden soruyorum tüm İslam alemi devletleri fiili olarak sessiz kalıyor katılan yok diye cihad değilse bu durum duadan başka ne yapabiliriz