Alıntı:
Celcelutiye Nickli Üyeden Alıntı
Sen kendin yolda olduğunu reddediyorsun öncelikle, Senin sohbetin ve verdiğin zikir ile seyrü sülükte hissetmiyorum kendimi mi demek istedin efendine ? Biraz derin düşünelim mi ? Mürşidi kamiller sığ bakmazlar meseleye..
Mürşid - mürid ilişkisi illa ki aynı çatı altında olması gerekmeyen haller ve durumlardır , illa aynı çatıda olucaz yoksa olmaz diyorsan o zaman ey mürşidim senin beni uzaktan idare ve terbiye edicek tasarrufun yok demek istiyorsun ? derin düşününce ilginç manalara geliyor aslında kelamlarımız..
Vaktiyle bir efendinin huzuruna varmak nasip oldu,Bizim oraya gitmemize vesile olan karde şöyle bişey dedi ;
+Efendim bunlar Allahı arıyorlarmış
- Uzaklarda aramasınlar dedi..
Allahı burda bulacağını sanıyorsan yanılıyorsun,git kendi dünyanda ara der gibiydi.. Mürşidi kamiller ile sohbetler farklıdır,cevaplara 1 pencereden bakmamak gerekir..
Burda bir kardeşimiz vardı kendisi konyada , şeyh efendi istanbulda.. Seyrü sülük gayet güzel oluyor,efendilerin dizinin dibinde oturmak mesele değil..Vakti - hali - nasibi gelen alacağını alıyor gidiyor
Yunus emre dizisindeki gibi aynı çatı altında yaşamak herkes ister ama o vakit ayrıydı bu vakit ayrı,efendiye yük olmamak için düzenli sohbetlerine gidip zikirlere katılmak bolca rabıta yapmak en güzeli
|
Ustadim, diz dibinde olmak herkese sevimli geliyordur ama ben olaylari kavradigim zaman daha artik dusunmez oldum bunu. Gavs hz vefat etti, efendi hz vefat etti ama ben tasarruf hizlaniyor Allah'in izni ile lutfu ile diye rahat bir sekilde rabita yapar haldeyim.
Bir de hz'lere baktim. Hem resimden hem de nur cekme seklinde iki farkli rabita yaptim. Mukemmel.