Alıntı:
Kaplumbaga Nickli Üyeden Alıntı
Bu gunun konusu rabita.. Peygamber efendimiz ve bir cok veli zat'lar haricinde bir "mekan" rabitasi yapiyor musunuz? Uygun bir konu basligi bulamadigim icin sorulariniz kismina acmayi uygun gordum. Cevap ve onerilerinizi de bekliyorum.
Mekan rabitalarina kabe, birinci gok sema kapisini ( kesinlikle bir sekil dusunmuyoruz, sadece nurani bir yer olarak hayal ediyoruz) ve kaynagini su an bulamadigim, bilenler hemen anlayacaktir; Nurdan bir dag, nurdan bir deniz ve ellerinde nurdan mizraklar bulunan meleklerin bulundugu o yer. Ben bu 3 bolgeye de ara ara rabita yaparim.
Maddi Manevi mekanlari sizlerden bekliyorum. Allah'a emanet.
|
Mürşid olmadan yapılan rabıta neye yarar.
Kim çıkaracak seni o merdivenlerden yolu bilmeyen çıkarabilir mi neler vardır hiç düşünüldü mü . Elektrigi bile voltu yüksek olunca düşürücü kullanılır. Kablo zayıf iken düşürücü olmadan yani mürşid olmadan ya kablo yada tüm devre yanar. İstisna olur ancak milyonda bir fakat ilim illa ki şart. ilimsiz şeytan illa ki saptırır. Marifetullah da dahi 700 derece taklit ettiği ifade edilir.
Diyelim efendimiz s.a.v. i görmüş olsan ve düşünsen üstün çaba ile fenafirresul e kadar gelsen seni fenafillah kalesine kim alacak yoldaşın kim. Fenafillah a gelen nefsi mutmain haline erişir.
Kendi çaban ile en fazla mulhimeye kadar gelirsin.
Hakiki mürşid olmadan hatta mürşid dâhi fenafillah kalesinde veya ötesinde değilse geçmek mümkün değildir.
Maddi en güzel iki mekân var denilse biri Kâbe diğeri mescid i aksa dır belki. Manevî mekanlar hayal gücüyle olacak iş değildir. Cenneti düşünecek olsan Görmeden bilmeden nasıl olabilir. Mesela misal âlemi orası da bir mekan desek. Dünyanın zamanına göre bir kaç saniyesi ile orada yıllar geçer.
Senin asıl gayen nedir kardeş.