Havas Okulu - Tekil Mesaj gösterimi - GeneL ve Estetik Cerrahı
Tekil Mesaj gösterimi
  #19  
Alt 21.02.17, 21:10
SiLence SiLence isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 21.12.16
Mesajlar: 10,484
Etiketlendiği Mesaj: 1587 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

OTOPLASTİ

Kulak insanın dış görünümünü etkileyen estetik ve aynı zamanda fonksiyonel önemi olan bir organdır. Kulakta doğuştan hiç gelişmeme de dahil olmak üzere birçok değişik şekil bozuklukları görülebilir. En sık rastlanan deformite kepçe kulak deformitesidir. Bu deformite kulakların normal anatomik duruşundan öne doğru açılanması şeklinde görülür. Çocuğun yatış pozisyonu ve anne karnındaki duruşu ile hiçbir ilişkisi yoktur.

Kepçe kulak deformitesinin ameliyat ile düzeltilmesi için en uygun yaş 6 dır. Okul içindeki arkadaş çevresinde çocuğun kulağı hakkındaki konuşmalar çocuğun psikolojik durumunu etkileyip bu durumun kendisinde bir kompleks oluşturmasına yol açabilir. Bu nedenle okula başlamadan önceki dönem bu problemin düzeltilmesi için en uygun zamandır ancak daha sonra da her yaşta düzeltilebilir.

Çocukluk yaşındaki kişiler tam teşekküllü bir hastanede genel anestezi altında erişkinler ise lokal anestezi altında ameliyat edilir. Ameliyat yaklaşık 1 saat sürer. Ameliyat kulak kepçesinin arka yüzünden yapılır kulak kıkırdaklarının olması gereken kıvrım hatları zayıflatılarak kalıcı iç dikişler ile şekillendirilir kulak kepçesi arkaya doğru asılır. Kulağın arka yüzündeki deri gizli dikişler ile kapatılır deri yüzeyinde dikiş olmaz. Ameliyat olduğunuz gün evinize dönebilirsiniz. Kulak 3 gün süre ile bandajlı olarak kalır. Bandaj çıkarıldıktan sonra duş alınabilir. Ameliyattan sonra kulakta ödem (şişlik) ve morarma olabilir bu durum 1-2 hafta içinde normale döner. Kulağın son şeklini alması birkaç ay sürebilir ancak bu süre içinde rahatsız edici bir görüntü olmaz.

Kulağın görüntüsüne yönelik olarak yapılan girişimler ile yalnız kulaktaki şekil bozuklukları değil aynı zamanda kişinin psikolojik durumunda da çarpıcı bir düzelme sağlanır. Artık kulaklarınızı saçlarınızla kapatmak zorunda kalmayacaksınız.

Kulakta görülebilen diğer deformite ve anomaliler hakkında kliniğimizden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

---------- Post added 21.02.17 at 21:40 ----------

MEME BÜYÜTME

Meme kadınlığı simgeleyen erojen organlardan birisidir. Her kadın estetik olarak güzel görünümlü memelere sahip olmak ister. Ancak memelerin tek ya da çift taraflı gelişme geriliği ya da gebeliği takiben kilo verme sonucu memelerin hacmi normalden daha küçük olabilir. Bu gibi durumlarda memeyi büyültmeye ve dolgunlaştırmaya yönelik yapılan girişimler ile daha dolgun daha iri estetik olarak daha güzel görünümlü meme oluşturmak mümkündür. Büyütmenin oranı kişinin arzusu mevcut memenin durumu ve göğüs kafesinin ölçüleri dikkate alınarak belirlenir. Dolgunluğunu yitirmiş gevşemiş ve ileri derecede sarkmış olan memelere tek başına protez yerleştirme ameliyatı uygulandığında gevşemiş olan meme dokusu protezin üzerinden yine sarkma yapabilir. Bu tür memelerde protezin yerleştirilmesi ameliyatına ek olarak meme dikleştirme ameliyatı da yapılmalıdır.

MEME PROTEZLERİ

Meme büyütmek için kullanılan materyal silikon protezlerdir. Silikon vücut için zararlı bir madde değildir. Silikon inert bir maddedir yani vücut içine yerleştirildikten sonra organizma ile kimyasal reaksiyona girmez moleküler yapısı değişmez. Silikon ile meme kanseri arasında herhangi bir ilişki olmadığı bilimsel bir gerçektir.

Protezler içinde bulundurdukları maddeye göre 2 gruba ayrılırlar:

1. Serum fizyolojik içeren protezler

2. Silikon içeren protezler

Protezler şekillerine göre 2 gruba ayrılırlar:

1. Yuvarlak protezler: Yarım küre şeklindedirler. Yerleştirildikten sonra memenin üst yarısında da dolgun bir görünüm oluştururlar.

2. Anatomik (damla şeklinde) protezler: Damla şeklindedirler. Şekilleri memenin doğal şekline daha uyumludur. Yerleştirildikten sonra memenin alt yarısında dolgun bir görünüm oluştururlar.

Kliniğimizde FDA (American Food and Drug Administration) tarafından onaylanmamış protez tipleri kullanılmamaktadır.

PROTEZLERİN YERLEŞİM YERLERİ

Meme yağ dokusu ve süt bezlerinden oluşmuştur. Memenin altında meme ile göğüs kafesinin arasında göğüs kası bulunur. Protezler ya meme ile göğüs kasının arasına yani kas üzerine ya da göğüs kası ile göğüs kafesi arasına yani göğüs kası altına yerleştirilebilir.

PROTEZ YERLEŞİMİ İÇİN GİRİŞ YERLERİ

Protezler göğüs bölgesine 3 farklı yerden girilerek yerleştirilebilir:

1- Meme başı çevresi

Ameliyat kesisi meme başı çevresinin koyu renkli bölgesinin çevresinde yaklaşık 4 cm. uzunluğunda yarım çember şeklindedir. Meme başı çevresinden kesi yapıldığında protezin yerleştirileceği bölgeye süt bezleri kesilerek ulaşılır protezin yerleştirileceği bölgeye ulaşmak için süt bezlerinin kesilmesi olası bir doğumdan sonra emzirmeyi olumsuz etkileyebilir meme başının duyusunu sağlayan sinir etkilenebilir bu durumda meme başında geçici ya da kalıcı uyuşukluk oluşabilir. Ameliyat kesisi meme başının çevresinde silik bir iz bırakarak iyileşir.

2- Meme altı kıvrım çizgisi

Meme altı kıvrım çizgisi üzerinden ya da bu kıvrımı oluşturacak çizgi üzerinden 4 cm. uzunluğunda kesi yapılır. Ameliyat kesisi meme altı kıvrım çizgisinde silik bir iz bırakarak iyileşir. Meme altı kıvrım çizgisinden girerek protez yerleştirildiğinde süt bezleri zarar görmez olası bir doğumdan sonra emzirme problemi oluşmaz meme başının duyusunu sağlayan sinirin etkilenme ihtimali daha azdır. Bu nedenle meme başının uyuşukluğuna sık olarak rastlanmaz.

3- Koltuk altı

Koltuk altında derinin katlandığı çizgiler üzerinden 1.5-2 cm. uzunluğunda bir kesi yapılarak memenin altına doğru uzanan bir tünel hazırlanır ve protez bu tünelden yerleştirilir. Protezler bu yolla genellikle göğüs kasının altına yerleştirilirler. Protez bu yolla bilhassa kas altına yerleştirildiğinde infeksiyon riskini oldukça azaltır. Ameliyat kesisi koltuk altında olduğu için meme bölgesinde ameliyat izi olmaz. Koltuk altındaki ameliyat izi ise kıvrım çizgileri içinde kaldığından dolayı zamanla kaybolur. Bu yolla yapılan girişimin süt bezlerine hiçbir etkisi yoktur. Olası bir doğumdan sonra emzirme sorunları ortaya çıkmaz. Meme başının duyusunu sağlayan sinirin etkilenme ihtimali çok azdır. Bu nedenle meme başının uyuşukluğuna sık olarak rastlanmaz.

Ameliyatın sonucunu etkileyen kişisel faktörler:

* Memelerin mevcut büyüklüğü

* Meme tabanının çapı

* Meme dokusunun kalınlığı gevşekliği dolgunluğu

* Memede sarkıklık olması

* Göğüs duvarının şekli

* Memelerin asimetrik olması

* Derinin elastikiyeti

* Meme gelişimindeki şekil bozuklukları

Meme büyütme ameliyatı olmak isteyen bir kişinin doktoru ile karşılıklı görüşmesi gereken 3 konu vardır: 1- Uygun protezin seçimi 2- Ameliyatın giriş yeri 3- Protezin yerleşim yeri. Bu konular hakkında ihtiyacınız olan daha ayrıntılı bilgi olası riskler ve her seçeneğe ait avantajlar ve dezavantajlar görüşme sırasında sizinle tartışılacaktır. Kliniğimizde meme büyütmeye yönelik girişimlerde kullanılacak silikon protezin cinsi ve uygulanacak operasyonun tekniği kişilerin tercihi dikkate alınarak belirlenir.

Ameliyat tam teşekküllü bir hastanede genel anestezi altında yapılır ve tercih edilen tekniğe göre 1-3 saat sürer. Hasta aynı gün ya da ertesi gün hastaneden ayrılabilir. Göğüs bölgesi yaklaşık 1 hafta bandajlı kalır. Gizli dikiş uygulandığı için deri yüzeyinde dikiş yoktur. Ameliyat olan kişiler 5-7 gün içinde ağır yorucu ve uzun süreli olmamak koşulu ile her türlü aktiviteyi yapabilecek kadar iyileşirler.

Meme büyütme ameliyatları ile hem daha dolgun ve güzel görünümlü göğüslere ve daha orantılı bir vücut şekline kavuşacaksınız hem kendinize olan güveninizi de arttıracaksınız.

---------- Post added 21.02.17 at 21:41 ----------

MEME KÜÇÜLTME

Meme kadınlığı simgeleyen erojen organlardan birisidir. Her kadın estetik olarak güzel görünümlü memelere sahip olmak ister. Ancak memelerin normalden daha büyük ve ağır olması kişinin fiziki görüntüsünü bozmasının yanı sıra boyun sırt ve omuz ağrılarına normal dik duruş pozisyonunun bozulmasıyla kamburlaşmaya memelerin karın cildi ile temas eden alt yüzeyinin aşırı terlemesi ile pişik oluşması ve mantar infeksiyonlarına sütyen askılarının omuz üzerinde derin izler bırakmasına sebep olabilir. Büyük ve sarkık memelerin yol açtığı bu tür şikayetlerden meme küçültme ameliyatları ile kurtulmak mümkündür.
Koyu renkli alanlar çıkarılan dokuyu göstermektedir. Hastanın sağ memesinden daha geniş bir alanda doku çıkarılmıştır. Sol memesinden daha sınırlı miktarda doku çıkarılmıştır.



Uygulanan her iki farklı tekniğe ait ameliyat izlerinin şematik çizimi


Ameliyatın tekniği memelerin büyüklüğüne göre değişmektedir. Son yıllarda geliştirilmiş ameliyat teknikleri ile hafif ve orta dereceli büyük memelerde meme başı çevresi ve meme başından aşağı meme altı çizgisine doğru dikey olarak uzanan minimum izi ile normal büyüklük ve dolgunlukta son derece dik ve diri meme görüntüsü kazandırmak mümkündür. Bu tür uygulamalarda çıkarılan meme dokusunun miktarına bağlı olmak koşulu ile ameliyat sonrası dönemde doğum yapıldığında anne sütünde bir miktar azalma olabilmesine rağmen emzirmek mümkün olabilmektedir. İleri derecede büyük memelerde ise uygulanan ameliyat teknikleri farklıdır. Bir önceki teknikte tarif edilen ameliyat izlerine ek olarak meme altı kıvrım çizgisi boyunca da iz oluşur ve ameliyat sonrası dönemde doğum yapıldığında emzirmek mümkün olmaz. Ameliyatta uygulanan tekniğe bağlı olmaksızın açık tenli ve yara iyileşme fizyolojisi normal olan kişilerde kalan ameliyat izleri çok belirgin değildir. Ancak izlerin belirginliği yine de kişinin yaşına genetik yapısına ve derinin yapısal özelliklerine göre değişebilir.

Ameliyat tam teşekküllü bir hastanede genel anestezi altında yapılır ortalama süresi 3-4 saattir. Hastanede kalış süresi 1-2 gündür. Ameliyat geniş bir alanı içermesine rağmen ameliyattan sonra kişiyi rahatsız edecek derecede ağrı olmaz. Hissedilen ağrı ağrı kesici ilaçlar ile rahatlıkla kontrol altına alınabilir. Memeler ameliyat sırasında zaman içinde yerçekiminin etkisi ile yeni şeklini alacağı düşünülerek normalden daha fazla dikleştirilir. Yapılan ameliyatın etkisinden dolayı memelerde ödem (şişlik) ve hafif morarmalar olabilir. Ameliyattan sonraki memelerin bu görünümü ve ameliyat izleri kişiyi hayal kırıklığına uğratabilir hatta kişi bu yüzden ameliyat olduğuna pişman bile olabilir. Ancak 3 hafta kadar sonra ödem ve morluklar düzelecek birkaç ay sonra meme hafifçe aşağıya doğru inecek memenin alt kenarı normal şeklini kazanacak ve ameliyat izleri yavaş yavaş azalmaya başlayacaktır. Memenin tam şeklini alması ve yara izlerinin azalması için en az 6 ay gerekir. Bu sürenin sonunda ameliyattan sonra deri üzerindeki yer çekimi ve statik gerilim kuvvetlerin değişiminin etkisiyle ortaya çıkabilecek yara iyileşme problemleri (meme başında kayma belirgin yara izleri vb.) olursa lokal anestezi altında yapılabilecek küçük girişimler ile düzeltilebilir.

Meme küçültme operasyonları iz bırakıcı nitelikte operasyonlardır. Kliniğimizde bu tür operasyonlar en az iz bırakacak tasarım uygulamaya özen gösterilmektedir. Meme küçültme ameliyatını takiben kişinin fiziki ve ruhsal durumunda çarpıcı bir düzelme izlenir. Memelerin büyüklüğünden kaynaklanan şikayetler hızla kaybolur bu şikayetler yerini bir hafiflik ve rahatlık hissine bırakır.

---------- Post added 21.02.17 at 21:41 ----------

MASTOPEKSİ

Meme kadınlığı simgeleyen erojen organlardan birisidir. Her kadın estetik olarak güzel görünümlü memelere sahip olmak ister. Ancak gelişim geriliği ya da doğum sonrası kilo kaybı sonucu hacmini yitiren meme dokusu üzerini saran derinin de bol kalması sonucu sarkık bir görüntü kazanabilir. Dolgunluğunu diriliğini yitirmiş sarkık memelerin görünümünü mastopeksi ameliyatları ile güzelleştirmek mümkündür. Yeterli bir hacme sahip olmayan sarkık memeler için tek başına mastopeksi ameliyatı yeterli olmayabilir. Mastopeksi ameliyatı sadece memeyi şekillendirici sarkıklığı giderici bir girişimdir memeye hacim kazandırmaz. Bu gibi olgularda mastopeksi ameliyatına ek olarak hacim kazandırmaya yönelik meme protezi (silikon) uygulaması ile normal dolgunluk da sağlanmış olur.

Ameliyatın tekniği memelerin sarkıklık derecesine göre değişmektedir. Hafif sarkıklığı olan olgularda meme başı normal pozisyonuna taşınır ve meme başı çevresindeki bollaşmış olan fazla deri çıkarılır. Bu teknik uygulandığında sadece meme başı çevresinde halka şeklinde bir ameliyat izi oluşur. Sarkıklık fazla ise ayrıca memenin alt yarısından da bollaşmış derinin çıkarılması gerekir. Bu durumda meme başının çevresindeki ameliyat izine ek olarak meme başından alt kenara doğru dikey olarak uzanan bir iz daha oluşur. Bu uygulamalar ile meme başı normal pozisyonuna taşınıp bollaşmış olan fazla deriler de çıkarılarak meme dik ve diri görünümünü kazanır. Aynı girişim sırasında memeye dolgunluk kazandırmak için silikon protezler de yerleştirilebilir. Ameliyatı takip eden yıllarda doğum yapıldığında süt bezleri ve süt kanalları zarar görmemiş olacağı için silikon protez uygulanan olgular da dahil olmak üzere herkes bebeğini emzirebilir.
Çıkarılan deri alanı

Ameliyat izlerinin
şematik çizimi


Ameliyatta uygulanan tekniğe bağlı olmaksızın açık tenli ve yara iyileşme fizyolojisi normal olan kişilerde kalan ameliyat izleri çok belirgin değildir. Ancak izlerin belirginliği yine de kişinin yaşına genetik yapısına ve derinin yapısal özelliklerine göre değişebilir.

Ameliyat tam teşekküllü bir hastanede genel anestezi altında yapılır ortalama süresi 2-3 saattir. Hastanede kalış süresi 1 gündür. Ameliyat sonrası kişiyi rahatsız edecek derecede ağrı olmaz. Hissedilen ağrı ağrı kesici ilaçlar ile rahatlıkla kontrol altına alınabilir. Yapılan ameliyatın etkisinden dolayı memelerde birkaç hafta süren ödem (şişlik) olabilir. Ameliyat izleri aylar içinde yavaş yavaş azalmaya başlayacaktır. Memenin tam şeklini alması ve yara izlerinin azalması için en az 6 ay gerekir. Bu sürenin sonunda deri üzerinde değişen statik kuvvetlerin etkisiyle ortaya çıkabilecek yara iyileşme problemleri (meme başında kayma belirgin yara izleri vb.) olursa lokal anestezi altında yapılabilecek küçük girişimler ile düzeltilebilir.

Mastopeksi ameliyatları daha dik daha diri daha dolgun bir göğüs şekli kazandırıcı niteliktedir bu durum aynı zamanda kendinize olan güveniniz de arttıracaktır.

__________________
Kaybettiklerim arasında en çok kendimi özledim, oysa ne güzel gülerdim..
Alıntı ile Cevapla
 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147