Alıntı:
ulucayto Nickli Üyeden Alıntı
muzik turu nasil haram ? mustehcsn kadin sesleri ve islami kaidelere ters olmadigi surece neye dayanarak haramdir dediniz?
peygamber efendimiz bircok sahih hadisde dugunkerde calgi cengi gibi duyurucu nitelikte eglenmeyi vurgulanisdir sessiz gizli gibi olmasindansa sesli açık olmasini tavsiye etmisdir bu mantikda calgi cengi gibi seyler helaldir diyebiliriz?
|
ensar eglenmeyi sever hadisi yada
5. Tirmizi rivâyeti ise şöyledir: "Nikahı ilan ediniz. Onu mescidlerde yapınız. Nikahda def çalınız
gibi hadisler incelenince islami kaidelere ters olmadigi surece calgi aletleri kullanip eglenmekde sakinca gozukmuyor hata tavsiye dahi edilebiliyor
Alıntı:
Kaplumbaga Nickli Üyeden Alıntı
Ben reddiye yapmak adina yazdim aslinda. Muzik ile ruhsal gelisimin ne ilgi, alakasi var? Bahsettginiz konuyu biliyorum. Ben, muzigi sizin paylastiginiz dalda muzikler ile biraktim zaten. Def disinda ney'den dahi uzaklastim. Bu muziklerin isiklar kapali ya da acik insan uzerindeki etkisini bilirim. Oldukca faydali geldi hissedilir, bunu ben de yasadim fakat isin asli boyle degildir. Kendi nefsine nasil zulm edenler var ise, ruhunu da edenler vardir. Siz paylastiniz, ben de forum sakinlerine dinlemeyiniz, ruhun ihtiyaci bu degil diye notumu duseyim.
|
müzik ler aslinda beni tabirimle tınılar insana etki ettiğini düşünüyorum
sozsuz muzikler insanin fiziki ve ruhani bedenine pozitif veya negatif etki bırakmasi mümkün dur diye düşünüyorum