Alıntı:
ata103 Nickli Üyeden Alıntı
"alkol icerse biri musluman oldugu ve bu buyuj gunah oldugunu nildigi halde buna kafir mi dersin munafik mi fasikmi?
yada zina yapars
yada büyü
yada celp"
Alkol kullanmak ile büyü yapmak aynı şey mi? ilk defa senden duydum
büyü yaparak bir takım varlıklarla insanın iradesine etki ediliyor, Kişi ibadetlerini yapamayacak duruma geliyor celb de aynı şekilde varlıklarla kişinin iradesine etki ediyor celb yapanda büyü yapanda kafirdir senin hoca dediğin imasta aynısı diyordu senin bu düşüncenden dolayı senide tekfir ediyordur
|
imas kardesim kendisinin dedigine gore talebe dir biz aliskanlik kolaylik olsun diye hoca deriz bilmedigimizden yada uyarılmadigimizdan degil
alkol ile buyu ayni seymi dersin ne alkol ne buyuden haberin yok bilmeden konusursun biz alkol yada buyu kisi bunlarin haram degil helal olduğunu soylerse kafir olur dedik kisi bunlari yaparsa ama haramdir derse kafir degil gunahkar olur dini bilmeden kafandan helali haram harami helal gibi gosterme
kafir olmanin sartlari açıktır
bahsi gectigi uzere pek bilmediğinden kisi buyu degil dua ettigini sanip sonra bilinclendiginde nefsine galip gelip tovbe edebilirse bu kafirlik yaptigindan degil bilincsizce yanlis yola saptigindandir
bu kisiye sen kafir olmusun dersen hem vebale girersin hemde kisiye büyük zarar verir cahilik ediyorsun yapma
aga sen birinin buyulendigini bilicek ilimensahip degilsin dorun tespiti yapamıyorsun seriattan da pek bi haberin yok belliki
kisi sevdigini beraber olmak icin dua ediyor ama ettifi duada ya lis yonlendirilmis oldu diyelim bu durumda seytan girip hacetine cevap veriyor istegi allahin izni dahilinde tutuyor
bu kişi sonradan birisi tarafindan uyarilip hatasini gosteriliyor BU kafirmi?
gunahkarmi ?ona sorsan allaha dua etti ve kabul etti en sahih ameli yaptigini kalpinin temiz oldugunu söyler ama isin hakikati oyle degilmis dimi?
buyu yapan nasil yaptigina gore kafir olabilir verdiğim ornektrki gibi syni sekilde celp zaten buyu ve celpi nasil oluyor ben sana söyledim nasıl olmadiginida o yuzden ayni seyi tekrar tekrar etmenin luzumu yok