Alıntı:
Sparrow Nickli Üyeden Alıntı
Bu konuyu uzun süredir merak ediyorum, ama tam bir bilgi bulamadım bir türlü, bilen ilim sahibi denebilecek kimselerin birbirine tam zıt görüşler var kimisi ismin etkisi yok diyor kimisi isim ağır gelebilir yada güzel bir isim değilse öyleyse değiştirilebilir diyor diğer taraftan yukarıda değişse de etkisi değişmez, yahut kaderi bölünür? deniyor. Resmi evrekta olduğu gibi isim bilinmeyince yapılacak büyü tutmaz adresini bulamaz ama kendinin önceden yaptığı nazar. Vs için muska- vefk- okuma da düşer etkisi olmaz artık, başkasının ismini değiştiğini bilmeden sana yaptığı duada adresi bulamaz hatta ismin Keziban- can vs. Olup Bundan dolayı değiştin diyelim ahirette değişmez hem vefat edince helallik için yeni adını bilmeyenin hakkı kalır diyen hocalar duydum. Tam olarak bilen varsa açıklayabilirse çok makbule geçer.
|
Benim şahsi fikrim: eğer başınıza gelen musibetler kendi gunahlarinizdan dolayı ise isim degistirmek fayda etmez. Ama büyü yolu vs ile olan bir şey varsa onlar kalkar. Bir de bazı isimler ağır gelir kişiye kaldıramaz. Ondan da değişimleri önerilir ama bu daha küçük yaşlarda hatta bebeklikte fark edilir. Büyü olayı için de kulağa üflenen ikinci bir isim olur. Bu da kimlikte yazmaz. Sadece okuyan vs bilir. Böylelikle adres bulunamaz.