Alıntı:
ulucayto Nickli Üyeden Alıntı
olulerin ruhuna dua okumanin caiz olmadigini ve belli adet te dualar okumayı şirk dir diyen sen degil miydin ? karistirdiysam özür dilerim ama seninle benzer bir konuda tartisdigimizi saniyordum
üstelik havas ilminde belli adete belli seyleri okumak geleneksel bir durum o zaman demediysen simdi sirktir diyerek ayni seyi soylemis olmuyormusun?
irsali hatif yapamaz avam alim bile yapsa seriati coo iyi bilmiyor sa nefsiyle hareket etse haramdir bu yontem kullanan nerdeyse kimse yoktur gereksiz dir cok istisnai bir durumda belki oda ince bir çizgi allah daha iyi bilir karari o vericek ahirete ..
beddua olayi na girilmesi tavsiye edilmiyor haklli yada haksis yere edilebiliyor kesf ehli de pek yk kisacasi etme hakki var ama tasvip edilmez nefise seytan galebe calabilir
duygularina yenik dusebilir
hakliysa bile affederse affa mazhor olabilir merhamet etmeyene merhamet edilmez misali beddua genelikle yapilmamasi daha iyi olan bir seçenektir
|
Bazi şeylerde dil affetsede gönülden af gelmiyor. Af etmek büyük bir erdem. Bir de yukarıdaki yorumunuzda kişi yasin okuyup bu kişi bana aşık olsun derseniz büyü olur diyorsunuz. Doğruu anladım bilmiyorum ama ben bunun büyü olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta Allah'tan bir dilekte bulunuyorsun. Allah isterse o kişiyi kapında köle yapar. Kişinin yaptığı tek set dua. Herhangi bir malzeme yok, sarfiyat yok, davet yok, görevlendirme yok. Neden büyü olsun yasin ile yada farklı bir ayet ile edinilen dua?