Alıntı:
NGB Nickli Üyeden Alıntı
Rüyalarını kendiniz araştırınız ve uluorta yazmasanız daha uygun olur.Sure ayet namaz niyaz gibi rüyalar iyidir.Ayeti unutmuş olman bişey ifade etmez sen surenin yorumuna bak.
Allah'ın ipine sarıl bırakma.Selametle.
-------------,
İbn-i Şirin'in kavlince Yasin Suresini rüyasında kısmen veya tamamen okuyanın yahut okunduğunu görenin akıbeti hayır olur, iman ile göçer.
Kirmani diyor ki: Ömrü uzun, rızkı bol olur. Allah'ın (C.C.) rahmetine ve lutfuna nail olur. Sevgili Peygamberimiz'in (S.A.V.) muhabbeti kalbine yerleşir.
Cafer-i Sadık buyuruyor ki: Dünya ve ahirette muradı hasıl olur. Hayır ve selamet ile göçer.
Abdulgani şöyle diyor: Cenab-ı Hakk onu Hz. Muhammed'in (S.A.V.) zümresi ile haşr eder. Dünyada ni'metlere mazhar olup, bunlarla halka iyilik eder.
İbn-i Kesir'e göre rüya sahibi, temiz insanlardan olur. Dinde riyakar davranmaz, günahtan uzak durur.
Nafi'nin yorumu ise şöyle: Büyük sevap kazanır. Çeşitli ni'metlere kavuşur.
|
Uyarınız için çokça teşekkür ederim hocam. Sizin yaptığınız bu açıklama çok iyi geldi bana. Ben sıkıntımdan kurtulmak için okumam gereken bir ayet olduğunu sanmıştım. Hatırlayamadığım için de çok üzülmüştüm oysaki genel bir manaya bakmam gerekirmiş.