Alıntı:
ulucayto Nickli Üyeden Alıntı
bir degil bircok ayet var
ki allahi anmak icin arkasina onune bir yuceltici sifata ihtiyaç yoktur olmasini iddia etmekde suanki aklima yatmiyor kebir aliyy kadir vb bircok ismi zaten yuceltici tanimlayici anlamlara denk gelirken allah allah nedir demek cahilce
geldi bana
esmayi ard arda edma zikir etmek hadisde yoktur diyor
ayete de ismimi sadece yucelterek zikredin diye bir tane ayet gormedim
allahi anin
veya allahin adini yuceltin
diye ayetler okudum diye hatirliyorum mealde
|
3. Rabbini yücelt.
58. Sen ölmeyen ‘O diriye’ güven! O’nu övgü ile tesbih et. O kullarının günahlarından haberdardır.
Öyleyse, büyük Rabbinin ismini ulula/tesbih et/yücelt!
15. Ve Gerçek şu ki, Biz Davud’a ve Süleyman’a bir ilim verdik. Dediler ki: “İnanan kullarının birçoğundan bizi farklı kılan Allah’a övgüler olsun!”
111. De ki “Yaptığını güzel yapmak Allah’a mahsustur. Çocuk edinmemiştir. Yetki kullanmada ortağı yoktur. İhtiyaçtan dolayı edindiği bir velisi de yoktur. O’nun büyüklüğünü iyi kavra. O’nu yücelttikçe yücelt”
En güzel isimler onundur . esmaların tevili yapılmış her esma bi anlama gelir misal benim adım emine ? Bana herseslenen adımın anlamının bilincinde olarakmı seslenir ve benim adımla beni çağıran yüceltir mi ? İsim sıfat tevhidi Allahın tüm isimlerini kabul ediyoruz tevilde bulunmuyoruz
Allah Allah diye zikretmek Ya eki yok cc eki yok ilahami sesleniyorsun yoksa dişardaki hasana mı ?
Alimler Allah tan bahsedince Allah subhanallahi ve taala diyor . 2 gr bilgiyle biz kendimizi Alim sanıyoruz Adam hadis ilmini Kuranı meal arapça ezbere biliyor ve 1 hadiste prygamber Secde halindeyken ya hayyum ya kayyum die saatlerce zikretmiş onun samimiyetinde zikretmek nerde saatlerce tlde istagrama bakıp yotubeden video izkeyip zikir çekmek nerde ?
Esma zikiriyle ilgili tek bi hadise rastladım ama araştırmadım daha Cihadda yapılan zikirin samimiyeti nerde bizdeki samimiyet nerde daha biz Esmaların Anlamını bilmiyoruz . her okuyuşta o bilinçte Olalım herneyse
Kuran ve sünnet dışında hiçbiyere yönelmeyenler vehhabi değil keza isminin sonunda vehhab olan bi alimdi kendilerini vehhabilere nisbet etmiyorlar kendilerini selefin izine yoluna nispet ediyorlar .
Esma zikirkerinde ya ve cc eki olmalıdır .
İlahi zikrettiğiniz belli olsun ve sonundada bu isminin hürmetini fulan haceti talep ediyorum diyip bitirilmelidir .
Allah cc ebu hanzaladan Razı olsun türkiye ye tevhid nedir öğretti. Ayetşerin bi kısmını gizleyip nefsine gelenleri açmadı pembe gözlüklü hocalardan olmadı
Kendisini dinlemiyorum şuan dinimi fulan hocadan degil bizat kendim öğreniyorum sizde öyle yapın beşar şaşar ve biçok hadis var size ulaşanşarla amel edin keza hepsini öğrenme imkanı yok
Vesselam