Alıntı:
Teyrebaz Nickli Üyeden Alıntı
Ben yeri geldimi bilimi de savunurum
Enbiya Suresi, 33. ayet:
Geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı yaratan O'dur; her biri bir yörüngede yüzüp gidiyor.
Bu ayet yeterli bence biz göğü her zaman genişletmekteyiz ayetinide buna eklersek düz dünya hayal den öte birşey değil.
Bir gün bu konu için istihare ye yat derim 😄☝️ bu kadarı yeterli
|
Yafu abiii ben kendi sahsi durumlarım için istihareye yatamamisim dünya düz mü yuvarlakmi Allah'ım bana bunu göster diye mi yapicam.
Ya bak ben anlaşılmiyorum. Kur'an da dünya düz yada yuvarlak küp vs diye net bir bilgi verilmiyor. Bilim net bir bilgi veriyor. Bu is nereye çıkıyor biliyor musun bak Allah demiyor ama bak ben ispatlarim yuvarlak diyor.
Alıntı:
siruss Nickli Üyeden Alıntı
Verdiğiniz ayetlere istinaden; yeryüzü yivarlakta olsa koordinat sistemi diye bir durum var. Ama coğrafyadaki den değilde matematikte matris de gecenden bahsediyorum. Şu meşhur x,y,Z koordinatları. Bunları hem yeryuzunde, hem dünyada hem de bilgisayar sistemlerinde kullanılıyor. Hepsinde de tek amaç var: boşluk alanı düzenlemek, biçimlendirmek.. Yüce Rabbimde elbette ayetlerde söylediği gibi dünyayı dayayıp döşedi. Dağları yarattı mesela. Depremde dağların dayanaksız olduğunu söyleyenler vardı. Ama gördük ki en sağlam dağ eteklerinde kurulan evlerde oldu. Buna istinaden bir ayet de vardı. Eminim benden daha bilgililer ezberden yazarlar. Gokyuzude keza böyledir. Allah muhkem burçlar koyduğunu yazar. Ama tefsirlerde net bir şey denilmemis. Haklısınız düz ve yuvarlak olduguna dair ibare yok ama bahsettiğiniz ayetlerde düz olduğuna dair bir cikarimda yok.
|
Son soylediklerinize istinaden bende bunu söylemeye çalışıyorum. Kur'an da net bir ayet yok bununla ilgili. İki sav için de yakın ibareler var.