Alıntı:
Cennet'ül Meva Nickli Üyeden Alıntı
Abim ben rahmani olmayan bilimi sorguluyorum ve sana bu bilgileri ogretende deccalizm sistemine hizmet eden nasa şu bu. Ben Rahmân suresi 33 ve 34. Ayetin anlatilmak istenenindeyim. Ki Kuran'da bile net belirtilmemis iken..
Seni veya buradakileri ikna etme çabasında değilim. Bana düz olduğu hissiyati daha ağır basıyor. Yuvarlak veya kure elips her neyse böyle diyen bilimin bize ezberlettiklerini sorguluyorum.
«وَهُوَ الَّذِي مَدَّ الْأَرْضَ»
“Yeryüzünü enine boyuna yayıp döşeyen…” (Ra‘d, 13)
«وَالْأَرْضَ بَعْدَ ذَلِكَ دَحَاهَا»
“Ardından yeri düzenleyip döşedi.” (Nâziât, 30)
Bana düz gibi geliyor. Aklımıza şöyle bir sual gelebilir; acaba Cenab-ı Hakk neden Kur’an’da doğrudan dünyanın hem düz hem yuvarlak olduğunu söylemedi de en fazla ona işarette bulunan kelimeler kullandı?
Kur'an da bile net bildirilmeyen şey için bilim sana kesin yuvarlak diyorsa ben orayı bi sorgularim abim.
|
Verdiğiniz ayetlere istinaden; yeryüzü yivarlakta olsa koordinat sistemi diye bir durum var. Ama coğrafyadaki den değilde matematikte matris de gecenden bahsediyorum. Şu meşhur x,y,Z koordinatları. Bunları hem yeryuzunde, hem dünyada hem de bilgisayar sistemlerinde kullanılıyor. Hepsinde de tek amaç var: boşluk alanı düzenlemek, biçimlendirmek.. Yüce Rabbimde elbette ayetlerde söylediği gibi dünyayı dayayıp döşedi. Dağları yarattı mesela. Depremde dağların dayanaksız olduğunu söyleyenler vardı. Ama gördük ki en sağlam dağ eteklerinde kurulan evlerde oldu. Buna istinaden bir ayet de vardı. Eminim benden daha bilgililer ezberden yazarlar. Gokyuzude keza böyledir. Allah muhkem burçlar koyduğunu yazar. Ama tefsirlerde net bir şey denilmemis. Haklısınız düz ve yuvarlak olduguna dair ibare yok ama bahsettiğiniz ayetlerde düz olduğuna dair bir cikarimda yok.