Alıntı:
Distress Nickli Üyeden Alıntı
Şu buzul duvarların arkası,kutuplarda,peygamberimizin karanlık diye bahsettiği,40 günde varıldığı,yolculuk boyunca karanlık olduğu bir yer.Buz duvarlarının ardı,ice wall diye geçer,bazı amerikan uçakları oraya gitmiyor,videoların altındaki yorumlarda (kamera lensi yuvarlak olduğu için yukarıdan dünyayı yuvarlak aşağıdan düz gösteriyor.Neden oraya doğru uçağı sürmüyorsun) oraya gidemezsin yakıt donar,gibi yazılar gördüm.Araştırdığım kadarıyla 3 kıta varmış,ve insan gibi yemek yemiyorlarmış.Boyları çok uzun ve çok kısa kavimler varmış,Gerçekten varmı böyle bir yer yoksa düz dünyacıların uydurmasımı ? Düz dünyacıların uydurması desek peygamberimiz nasıl gitmiş oraya peki ? Neden pusulanın kuzeyi hep oraya dönüyor ? Var orada birşeyler ama.
|
Kaf dağı daha çok edebi eserlerde geçiyor. Dini olarak hiç duymadim. Eski destanlardaki gibi bir figür sadece bence. Dünyanın duz-yuvarlak olayını bence lütfen tartışmayın. Yıl olmuş 2023, yapmayın.. ama şu konuda haklısınız: önümüze bir dünya haritası koymuşlar. Burda bu var surda su var diye. Bu haritanın eksik olduğu bariz. Bunu eski Osmanlı kaynaklarında araştıran bazi kişilerde belirtmişti. Özellikle piri reisin meşhur bir dünya haritası var. Yanlış hatırlamıyorsam Çanakkale'de bir kalede inzivadayken çizdiği bir harita. Daha doğrusu bana bunu cizdirdiler diyor. Bu haritanın orjinali parçası vs kayıp yada yurt dışında. Kimse nerede olduğunu bilmiyor. Müzelerde sergilenenin kimisi çakma diyor kimi orijinal diyor. Bu haritada bizim haritada yer almayan adalar ve canlılar var. Özellikleri vs not alınmış. Bayağı bilgi dolu kullanabilmesine.
Bazı şeyleri bize NASA biz neyi nekadar bilmemiz gerektiğini dusunuyorsa o kadarını gösteriyorlar. Buzulların ardında ayrıca bir bölge olduğunu düşünmüyorum ama okyonuslarda denizlerde hala daha bir çok ada, kozmik bölge olduğunu düşünüyorum.