Alıntı:
ulucayto Nickli Üyeden Alıntı
tefsir nedir biliyor musunuz?
kuran 1 gunde inmedi zamana yayildi bir olay oldu ona ithafen bir ayet indi boyle böyle kuran tamamlandi her ayetin belli bir olaya ithafen ibmesi bem anlamamjz jcin bir kolaylik hazmetmemiz icin bir rahatlık sagladi ustelik ben farkli tefsir ve anlamlar çıkartabikiriz rahatca dedim meallini yada tefsirini okursan o ayetin seni görüşünden farkli yorumlayan büyük alimleride görürsün
yoruma açık ve kapali ayetler vardir kuranda ve zahiri ve batini yanlari vardir evrensel universal olmasi o ayetin yoruma kapali bir ayet olmasina zorunlu degil
misal Ömer celik in tefsiri benim yorumladigim sekildedir....
bazi mufessirlerde benim soyledigime hak veriyor
baska mufessirler ise bunun insan ve cinlerin kiyamet gunune vurgulayan bir ayeti olduğuna delalet ederken
bir baska yoruma gore mufessirler
ölüm ve hesap gunune yönelik bir hatırlatma ya yonelik olduğunu soyler
sana 3 4 ..farkli tefsir verdim simdi bunlardan hangisi senin yorumuna uygun hicbiri ama arastirir baska bir tefsir okursun yorumunu destekleyen bende buna gore amel ederim dersen amenna basim ustune ama destekleyen alim görüşü ehli sunnet üzere yoksa dikkate alamam
velhasıl arastir güzel ama bu araştırmaya yorumlamaya bir ömrünü vermis alimlerinde fikirlerini bir incele derimm nacizane tavsiyem
mezhebine ehli sunnete benimseyenleri secersen daha saglikli olur elbette
|
Abicim nereden nereye geldi mevzu.
Bana Kur'an'ın kesin net yuvarlak yada düz olduğunu belirten bir ayetini söyleyebilir misin.
Bak ben diyorum ki ben bilimin her dediğine inanmıyorum çünkü aynı bilime hizmet eden aileler kuruluslar Allah'ı peygamberi yok sayıyor aynı bilim masum adrenochrome elde edip genç kalmak için kendilerine enjekte ediyorlar. Ve yine masum cocuklari seçkin kişilere pazarliyorlar. Aynı bilim daha birkac sene önce insanlığı 500 milyonun altina indiricez diyip bütün dunyaya bir virus saldi zorla eve kapatti aşıladı. Aynı bilim bugün iklim kanunu adi altinda senden nefes vergisi almayi puantajina gore su kullanimi alisverisini vs ihtiyaclarini sinirlamayi planliyor. Ulkemiz iblise selam gönderiyor el hareketleri ve sayilarla. Emirlerindeyiz küresel sistemin diyor alenen.
Ama şaşırtıcı ki aynı bilim çoğu zaman hayatta kurtariyor sevdiklerimizi bize bagisliyor.
Çelişkili anladın mi.
Bana düz olduğu mantıklı geliyor yukarida benimle hemfikir olan arkadaşların söylemleri mantıklı geliyor.
Tefsir elbette okuyorum. Ben sana ayetlerde net bir sekil vs belirtilmemisken bilim : Allah soylemedi ama ben buldum mu diyor. Tövbe haşa : bak senin Allah'ın bir sürü zulme engel olmuyor felaketler afetler geliyor engel olmuyorda uzaya gitmeme yeni yasamlar yada gezegenler bulmama oraya gitmeme izin veriyor mu diyor.
Her neyse ister halka olsun ister yuvarlak olsun ister küp olsun. İnan onemi yok. Sadece kandırılıyoruz. Ve böyle de birbirimize düşürülüyoruz.