Alıntı:
Skoda Nickli Üyeden Alıntı
İblis Kıyâmete Kadar Lânetliktir [Hicr 35, Sad 78.] Meâlindeki Âyet-i Kerîme İnince, İblis Sevinmişti, “Ben Kıyâmete Kadar Lânetlikmişim! Demek ki Daha Sonra Kurtulacağım...” Demişti. Hattâ Bâzı Âlimler de İblise Hak Verdiler, “İblis Kıyâmet Günü Kurtulacak...” Dediler. Îmâm-ı A’zam Ebû Hânîfe Hazretleri Buna Karar Vermek İçin Şehir-Şehir Dolaşarak Eshâb-ı Kirâmı Aradı. Altı Tanesini Buldu. Bunlardan Ebû Tufeyl Hazretlerine, “Kur’an-ı Kerîm’de, Abdest Alırken Dirseklere Kadar Yıkamak Emrediliyor. Aleyhisselâtû Vesselâm Efendimiz Abdest Alırken, Dirseklerini Yıkar mıydı Yıkamaz mıydı?” Diye Sordu. Cevaben, “Hem Yıkardı, Hem de Herkesin Yıkamasını Emrederdi. Dirseklerinizi Yıkamazsanız Abdestiniz Olmaz Buyururdu.” Dedi. Îmâm-ı A’zam Hazretleri de, “Abdest Alırken Dirseklere Kadar Yıkayın Emrinde Dirsekler de Dâhil Olunca, İblise Lânet Edilmesine Kıyâmet de Dâhildir. Kıyâmet Sonsuz Olduğuna Göre, İblis Sonsuz Lânetliktir...” Buyurdu.
NOT: Böyle Kıyasları Avâm Tabakası Olan Bizler Yapamayız Her İşin Ehli Vardır, “Îmâm-ı A’zam Ebû Hânîfe Yapıyorsa, Ben de Filân Şey ile Falân Şeyi Kıyas Eder Dinin Hükmünü Çözerim!” Diye Bir Şey Olamaz. Meâlcilerin Çoğu Bu Yüzden Sapıtıyor ve Maalesef Birçokları da Farkında Olmadan Dinden Çıkıyorlar. Bununla Beraber Ahmed Ziyaüddin Gümüşhânevî Hazretleri de, “İmâm-ı Azam Ebû Hânîfe’nin Kıyası Hak Değildir Demek Küfürdür [Vehhâbîler, Bunun İçin Kâfir Oluyorlar].” Buyuruyor. Dolayısı ile İnsan Elbette Tefekkür Eder, Bu Fâzilettir Ama Kişi Kendi Duygu ve Düşüncelerine Dayanarak Kur’an ve Hadîslerden Hüküm ve Manâ Çıkaramaz. Doğruyu Bilebilmek İçin, Doğruyu Dosdoğru Nâkleden Bu Değerli Âlimlerimizin Eserlerini Okumalıyız. Yoksa Yanılırız.
|
Kesinlikle katılıyorum kardeşim. şimdiki alimlerin %99 u kafasıan göre meal yada yorum yapıp kendileir bile büyük tehlikeye giriyor ve onlarca müslümanın yanılmaısna sebeb oluyorlar. zamanın alimleirne güvenmeyin skaın arkadşlar.
konuyal ilgil kardeşmin bilgisini teyid eden başka bir bilgi pyalaşacağım. iblis , şeytan sonsuza dek lanetlidir. affı yoktur ezelen ebeden allah tarafından. sebebini analtacağım olayı okuyunca anlayacaksınız. şeytan bizzat kendisi söylüyor ezelen ebeden af edilmeyeceğinin teyidini bizzat allahtan adlığına dair.
allahü teala peygaber efendimzin huzuruna gitmesini ve her ne sorarsa sorsun dosdoğru cevap vermesini emrediyor baş şeytan lanetlenmiş olan ilk şeytana. şeytan peygamber efendimizn evine gider. kapıyı çalar. peygamber efendimiz kapıyı açıp içeri alır ve kendisine çeşitli sorular sorar. Allahın emrü üzere şeytan tüm sorualrı dos doğru eksiksiz ve hatasız olarak cevaplar. dini kaynklarda konu geçmektedir. siteyen araştırabilir. sorular le birlikte
peygamebr efendimiz şeytana : ey lain dua edeyim. Allah üzerindeki laneti kaldırsın. ümmetim ile uğraşmayı bırak der. Cümle tam doğru yada birebir değil. hatırladığım kadarı ile mana ve anlamını yazdım. Şeytan cevap verir. Allah beni lanetledi. Af edilmek gibi bir şansım, üzerimdeki lanetin kalkması gibi bir ihtimal yok asla şeklinde cevap verir.
şimdi burdan anlayacağımız şeytanın üstündeki lanetin kalkması gibi bir şey asla söz konusu değil.
bunu yada bu gibi bir iddiayı ortaya atmak çok sakıncalı olduğu gibi çok büyük kayıplara vesile olur. unutmayınız ki hiç kimse, hiç bir kul Rahman ve Rahim olan Yüze allahın bizzat kendisi kadar bağışlayıcı, daha merhametli ve affedici olamaz. Şeytanın baş lainin bu şekilde lanetinin kalktığını yada kalkacağını iddia etmek Allaha bir nevi şirk koşmak yüce Allahın rahmet, merhameti ve affediciliği ilşe yarışa koyulmaktır bir nevi. kimse bu anlama gelicek yada gelebilecek yorumlar yapmasın bilmeyerek bile olsa yapmaktanda allaha sığınsın tavsiyesinde bulunabilirim ancak ve ancak...