Alıntı:
samyeli Nickli Üyeden Alıntı
tabi inşallah bu siteyi bulup üye olmam bile iyiye işaret.
ben pek bilmem ama yaşım biraz büyük olmasına rağmen namaza geçen yıllarda başladım onun geç kalmışlık hissiyle zikire başladım yüksek rakamlarda çekiyormuşum ben bin civarı çekiyordum bunu da siteyi bulana kadar bilmiyordum.
çünkü baktığım dua sitelerinde zarardan hiç bahsetmemişlerdi.
anlayacağınız daha yeni yeni öğreniyorum acaba bilmeden yanlış bir şey mi yaptım diye endişeleniyorum.
hissettiklerimi yaşadıklarımı şuan psikiyatriste anlatsam bana akıl hastası gözüyle bakacağından korkuyorum.
ki genelde bu tarz şeyler yaşayan kişilere o gözle bakıyorlar doktorlar tıbbi olarak inanmıyorlar.
|
Bir şeyi farkındalığına varmak bulmak ta nimet demek ki zamanı şimdiymis ben kendi adıma öyle düşünüyorum yoksa bu zaman kadar sıkıntılarımızı çözüm olsun diye çok yol denemiş yada beklemişizdir. Benim burda okuduğum kadarıyla zikir çekerken bilmiyorsak en iyisi fazla rakamları denememek hele şartlarını öğrenmeden ebced konularına girmemek onun yerine farklı zikirleri kelime i tevhid, subhanallah gibi çekmek yada bir sıkıntı olmasın diye rakam belirtmeden sayısız çekmek ( amaç için olanların gereklerinide tam öğrenip yapmak yapılacaksa) . Birde şahsi tecrubem yanlış birşey mi yaptım yapıyorum hissi esas konuyu bulmaya çözüme yönelik bir düşünce değilse sizi daha çok sıkıntıya sokuyor ve bunaltiyorsa bu vesvesedir ki başa bela birşey ,sizi daha çok ibadetten çözümden uzaklaştırır o hisse pek kulak vermemeye çalışın hata veya eksik yaptiysakta geçmişte kaldı değiştiremez ancak tövbe istiğfar ederiz Allah kabul eder inşallah ve nasip ederse çözüm sunar. Psikoloğa gitsek ( ki gittim de giden çok kişi de biliyorum) bu konulara inansa da o yönde çözüm veremez en fazla stres anksiyete kaygı bozukluğu panik atak veya kas yorgunluğu der( ki gerçekten neden bunlar olduğu kişilerde var esas sıkıntıyı bulmak tesbit o yönden önemli) ama kim ne gözle bakar dert etmeyin toplum kendine uymayani dislamaya meyilli üzgün olana bile psikojisi bozuk damgası hazır yaşadığınızı siz bilirsiniz bir tek çözüm bulana kadar en azından burda sizi anlayacak çok kişi var.