kaldı ki sanamı innıyım yaşadıklarıma mı ? Yıllarca mübareğin yakın akrabası başka bir şehirde yaşayan seyyidlerin eleman olarak çalıştım. Aynı şerhirde üniversitede öğrenci olan yine yakın akrabası bir seydimizle ev arkadaşlığı yaptım. yerine göre ben yaptım yerine göre o mübareklerin yaptığı yemeği yedim. Menzilede gititim defaalrca. bahsettiğim gibi sorular sordum cevapşare aldım. ordada bir defasıdan bir ügnlüğüne de olsa çay oacağında çalıştım ayda başka ca işlerde ayrdım ettim ordaki allah yolunda olmaya çalışan insanlara, kardeşlerime. aklına hayaline gelemiyecek derecede içlerinde yaşadım kısacası. çünkü gördüğüm kadarı ile biraz materyalist düşünüyorsun. nalarmısınnız bilmiyorum ama görüdüğüm, duyduğum değil sadece yaşadıkalrıma ortak oalrak paylaştıkalrıma bakacağım sadece. son kez tekrar beyan ediyorum size. türkçe konuşup konuşmadığını bile bilmeden türkçe konuşmuyor gibi bir ithamda bulunduğunuza göre mübarek hakında aslında hiç ama hiç bir şey bimiyorsunuz. hiç bir şeyine biirnci elden şahit olmamışsınız. sadece başka ca insanların uydurduğu safsata ve yalanlara bakıp değerlendiriyorsunuz. inanın o türkçe bilmediği iiddia eden türkçe konuşamıyor diyen kişilerde asla kendi gözleri ile yakında görmemiştir. şahid olmamıştır hiç bir şeylerine. gerçeği görmek öğrenmek mi istiyorsunuz. kim yalancı görmek mi istiyorsunuz. eğer Allahü tealanı varlığına ve birliğine ve kurnaı kerime inanıyorsanız bu açık bir davettir. gözünüzle kendiniz görüp, dilediğinizi kendiniz sormak sormak istemezmisiniz.
herkes anlatır çorbası mehşurdur vee bedavadır. dervişi yastığı taş olduğundan, yolu allah olduğunda kalıcak yeride bedavadır. mübarek vefat etmiş olsada evlatları el alıp icazet almış olup yerini boş bırakmamaktadır. varın gidin eger samimi iseniz ordaki namaz vakti kapandığı halde kapısı kitlenmeyen ticarethaneleri görün. varın gidin namaz vakti boşalan sokaklarını görün menzilin. varın gidi ordaki huzura tanık olun ama birinci elden. sağdan, soldan sokaktan duyduğunuz safsatalara cevap arayın ama yerinde ama birinci elden. boş beleş uydurma seylere inanmayın.
kaldı ki sanamı innıyım yaşadıklarıma mı ? Yıllarca mübareğin yakın akrabası başka bir şehirde yaşayan seyyidlerin eleman olarak çalıştım. Aynı şerhirde üniversitede öğrenci olan yine yakın akrabası bir seydimizle ev arkadaşlığı yaptım. yerine göre ben yaptım yerine göre o mübareklerin yaptığı yemeği yedim. Menzilede gititim defaalrca. bahsettiğim gibi sorular sordum cevapşare aldım. ordada bir defasıdan bir ügnlüğüne de olsa çay oacağında çalıştım ayda başka ca işlerde ayrdım ettim ordaki allah yolunda olmaya çalışan insanlara, kardeşlerime. aklına hayaline gelemiyecek derecede içlerinde yaşadım kısacası. çünkü gördüğüm kadarı ile biraz materyalist düşünüyorsun. anlarmısınnız bilmiyorum ama görüdüğüm, duyduğum değil sadece yaşadıkalrıma ortak oalrak paylaştıkalrıma bakacağım sadece. son kez tekrar beyan ediyorum size. türkçe konuşup konuşmadığını bile bilmeden türkçe konuşmuyor gibi bir ithamda bulunduğunuza göre mübarek hakında aslında hiç ama hiç bir şey bimiyorsunuz. hiç bir şeyine biirnci elden şahit olmamışsınız. sadece başka ca insanların uydurduğu safsata ve yalanlara bakıp değerlendiriyorsunuz. inanın o türkçe bilmediği iiddia eden türkçe konuşamıyor diyen kişilerde asla kendi gözleri ile yakında görmemiştir. şahid olmamıştır hiç bir şeylerine. gerçeği görmek öğrenmek mi istiyorsunuz. kim yalancı görmek mi istiyorsunuz. eğer Allahü tealanı varlığına ve birliğine ve kurnaı kerime inanıyorsanız bu açık bir davettir. gözünüzle kendiniz görüp, dilediğinizi kendiniz sormak sormak istemezmisiniz.
herkes anlatır çorbası mehşurdur vee bedavadır. dervişi yastığı taş olduğundan, yolu allah olduğunda kalıcak yeride bedavadır. mübarek vefat etmiş olsada evlatları el alıp icazet almış olup yerini boş bırakmamaktadır. varın gidin eger samimi iseniz ordaki namaz vakti kapandığı halde kapısı kitlenmeyen ticarethaneleri görün. varın gidin namaz vakti boşalan sokaklarını görün menzilin. varın gidi ordaki huzura tanık olun ama birinci elden. sağdan, soldan sokaktan duyduğunuz safsatalara cevap arayın ama yerinde ama birinci elden. boş beleş uydurma seylere inanmayın.
zira ilmi derin olan mübarekeler size daha anlamlı daha doğru ve anlaşılır daha net cavaplar vereceklerdir
|