Alıntı:
Yusufiyeli Nickli Üyeden Alıntı
Öncelikle romatoid artrit bir enfeksiyonel değil otoimmün mekanizması olan bir hastalıktır. Halk diliyle vücuttaki enfeksiyon karşıtı hücrelerin kendi hücrelerine saldırmasıdır.
Vücuttaki immün sistemi oluşturan hücreler, bazen deride bazen karaciğerde bazen pankreasta kısacası vücuttaki tüm doku ve organlarda inflamasyon – yazmış olduğunuz enformasyonun Türkçesi bilgi demektir- oluşturabilir.
Günümüzde otoimmün hastalıkların radikal çözüm sağlayan tedavisi yoktur. İlerlemeyi veya organlarda hasar oluşmasını engellemek tedavideki temel amaçtır. Bu tıbbi ilaçlar, hastalardaki şikayetleri de azaltabilmektedir. Bazı bitkisel ilaçlar – nar suyu gibi – şikayetleri azaltabilmesi yönüyle denenebilir.
|
Telden yazdığım için arada kelime hataları yapıyorum. Kusura bakmayın. Enfeksiyonal hastalığı iltihaplı romatizma için söyledim. İşin içinde iltihap olduğu için o şekilde yorumladım. Tıbben çözümü yok diye biliyoruz. Varsa da ben duymadım romatizma için. Dediğim gibi genelde bitkisel yol ile tedavi ediliyor. Ama direkt nar kabuğu değil de güvenilir bir firmadan nar ekstraktı alınabilir. İçeriği, bileşenleri ve miktarı öğrenilip alınabilir. Aldığınız ürünün mutlaka olabildiğince taze olması istenir. Çünkü bunlarin raf ömrü çok çok düşük. Özellikle oksidasyon olayları için. Kapağı açtığında bile faydası azalir. Öyle dusunun. Ama bunları çeşitli elementlere bağlayıp bileşik formunda verip ürüne de ekstra koruyucu ilave edip muhafaza ettiriliyor. Özellikle yurt dışında bu tarz alternatif seylwr daha kolay bulunuyor.