Alıntı:
La Tahzen12 Nickli Üyeden Alıntı
Ne yazdığını bilmeyene diye bişey yok hadiste diyorki sonradan eklenen herşey bidattır her bidatte delalettır her delalette sapkınlıktır onu algılayamamışşsın benim sözüm değil resulün sözü ve sonradan eklenen herşey red edilir .
Senin attığın elhamdüllillah subhanallah Allahu ekber dir ilaveten bu zikirler Allahın en sevdiği üç zikirdir
Burda büyükleme var bu zikirlerde tek Allah ya baki ya hadi gibi zikirler böyle okunmaz celle celalü demek lazımdır .
Sizin algılarınız bozuk ben subhanallah elhamdülillah zikşr değil mi dedim anlamadım söylemediğim şeyi söylemiş gibi lanse ediyor ve öyle cevap yazıyorsunuz .
Vefk tılsım hurufiliktir . dinimizde yeri yok. .
|
daha demin ben hadis kitaplarinda gormedim dedin simdi hadisi atinca
yuceltme sifati olduğu icin farklidir dedin neye göre farkli size goremi?
subhan Allah da tek ilah olab allahin ismini birden fazla belli adetle zikir edilmesi oneriliyor
sen ise esma larda belli adetle okumak bidattir diyorsun
ben seni anlamiyorum hem olur hemde olmaz diyorsun ne kaynak verirsem vereyim
e ayet de var allahi zikir edin diye o.bu ayete tek ilah olan sadece allah ismine mahsus mu bunu ifade etmis yoksa 99 esmasini mi?
e salavatlarda belli adete okunmasini hadislerde bunlarida salavat dir sayiyla okumasi caiz midir diyicen cok tuhaf
ustekik nerde c.c demek farz yada hadis dirki bunu soyluyorsun ?
ustelik baska hadislerde fatiha ile rukye yapilmasina peygamber efendimiz hadisde izin vermis ki felak ve nas suresinin inis amacini da biliyorsan
neyi tartisiyorsun?
kiside nazar buyu var felak ve nas yasa fatiha okuyarak bunu def etmek icin belli tertipler uygulamakda ne bidat varmis
adam okudu 1 kere düzelmedi hali sihhati diyelim gitti bilen birine o da belli adetle bir kac sureyi okudu bu derten kurtuldu
sonra adam tekrar geldi hocam eski halime donduo napalim
oda ustune yazip bu vb sureleri ona bunlari belli adete en az miktari bu olmak sartiyla oku dedi diyelim bunda bidat mi var
ve kisi eger kurtulursa hem hadisdeki gibi mumin kardesinin derdini giderdiginicin sevap alicak
hem ayet ve surelerle bu islemi yaptigi icin bir sevap alicak
bunlara sonradan eklemeler degil bence ustelik eklemeeler bidattir demek boyle bakarak garip geliyor
islaniyete fetva verilmesi gereken konular oluyor kadilar seeyhul islamlarda hadis ve ayetleri teffekur edeip sonradan o donemki o soruna yonelik fetva veriyor ekleme yapiyor yani bunda da bidat yoktur nasil baktigina bagli bu hadisi sonradan ekelenenler bidattir lafzi