Alıntı:
La Tahzen12 Nickli Üyeden Alıntı
Urfalı hani bakim yasaktı bi bize lolo ha bide uslubun iyi değil karşıdaki bayan müslümanlarla iyi yolla mücadele etmek lazım
Herkes bi şekil nasibine ulaşır. Kisinin basireti açılmazsa gerçeği göremez .
İlaveten hiçbi uygulamaya tevbesiz başlanmaz ve gerekli büyükleme duaları okumak gerek
Allah ı öğmeden ondan bişeyler talep edilmez ve yardım istemek için ekstra ayet dua vermemişin .
|
yazıları üstün körü okudum
ayete ne deniyor allahi cokca zikir edin bunda bir itirazin varmidir?
hadislerde ne deniyor 33 kere sübhanallah elhamdülillah allahunekber yada tehvid cekersen soyle olur boyle iyi olur diye sahih hadisleri siralayabilirim
bu iki kaynak da birbirini desteklediginde ne oluyor demek o ki belli kelimeleri tekrar etmek gozle gorulmesede bazi seylere vesile oluyor
simdi sana soru islamiyeten önce allahin baska hak dini yok muydu ondan oncede gonderdigi peygamberler yok muydu?
yani soyle biraz daha derine girelim allahin suryanice ismini zikir etmek haram mi?
yani ingilizce god bless you derse musluman biris sevap kazanmiyormu enerji gelmiyormu arapcaymi mahsus ?
islamiyeten onceki hak dinlerde de ayni peygamberimizin ogutledigi gibi kitapin hak peygamberleri önermiş olamaz mi allahin esmalarini ayetlerini okumayı?
eger bu noktaya kadar itirazin yoksa sunu soylerim
sen kurani okuyorsun sevap yazinca sevap olmuyormu pizitif enerji diyelim gelmiyormu ?
diyelimki geliyor o zaman kuranin hepsini yazmak istesek zor olur belli sıkıntılara yonelik hazirlasak daha kolay olur ama misal korunmak icin onlarca ayet var hepsini mi yazalim bir kismini mi neye gore yazalim
iste boyle boyle boyle bu vefk ilmi benim yorumlamama gore ortaya cikti
eskiden materyale ve niyetle birkac kelamla o zamanki nazari def etmenin yollari varmis bazilari zamanla degisiyor bazilari halen calisir halde
yani biraz daha genis bakmak lazim
kisi suryanice bilmiyorsa kafasina gore isik olumasi bidattir lakin kisi alim ise ne okuduğunu iyi biliyorssa bu ona sunulmus bir nimettir lutuftur
allah hicbirseyi boş yere yaratmadi o haram klan domuzdan nile insulin ignesi uretiliyor insanlara sifa vesilesi olur dinen de caiz dir
o haram alkole yaralar dezenfekte ediliyor mikrop kiriliyor ameliyat yapiliyor
o haram uyusuturucu ile agridan aklini kaybedecek seviyede hastalar sifa lar oluyor herturlu vefke tilsima haram demek bence büyük bir yanilgidir
uzunca oldu cat pat konusmadan anladigim kadariyla crvap vermek istedim