[QUOTE=simsimaa;563044]Hocam hep burada bu soruluyor. Evet tesettür hariç Allahın tüm emirlerini yerine getiriyorum. Namaz, oruç var alkol vs yok daha ne yapayım ki? Kusursuz insan olsam peygamber olarak gönderilirdim ama değilim normal insanım kul hakkından kaçınırım, elimden geldiğinde her şeye yardımcı olmaya çalışırım, kalp kırmaktan çekinirim. Neden hiç dua etmeyen her günahı işleyenlerin her istediği yerine geliyor o halde? Ben dünyadan tamamen vazgeçip kendim için hiç dua etmeyeceksem o zaman duanın ne önemi ve işlevi var[/QUOTE
ibadetten once itikat tam olmaliki ibadet yerine varsin
ama
tum konusmalarinda itikat eksikligi hemde cokca eksikligi var, devamli kaderi elestiri var, ele şu olmuş, buna bu olmuş, şu şöyle yaşiyor, bu böyle yaşiyor diye hem kadere elestiri var hemde bir kıskançlık var
kisaca, yazan öyle yazmis onu sorgulamak bizim haddimiz degil, iste kaybettigimizin temel sebebi bu sorgulama ve sorgulama neticesinde itikatta zayiflama ve hic teslimiyet yok...
İmamı Şafi ra.
|