Alıntı:
Yazrengi Nickli Üyeden Alıntı
Benim de bir hoca bardağın içinden çamurlu muskalar çıkarmıştı.
Öbür alemin getirdiğini söylediğini ama inanmadım.
|
Basına şöyle bir olay yansımış sizin yaşadıklarınızla aynı minvalde :''Zanlıların sıklıkla kullandığı ''falcılık/büyücülük'' yönteminde dolandırıcılar genelde MOBESE kameralarının olmadığı, göçle oluşan, yoğunlukla müstakil evlerin bulunduğu mahalleleri seçiyor.
Özellikle yaz günleri balkonda veya kapı önünde sohbet eden kadınları gören dolandırıcılar, çeşitli bahanelerle yanlarına gidip, sohbet kurarak evlerine girmeyi başarıyor.
Kentte son olarak, iki kadın zanlı, kapısının önünde duran N.S'nin evine su içme bahanesiyle girip, kendini titreterek, ''Sizin üzerinizde büyü var. Çok ağırlaştım'' dedi.
''Evde domatesin varsa getir, ona dualar okurum. Eğer büyü varsa ortaya çıkar'' diyen zanlı, N.S'nin mutfaktan getirdiği domatesi bir mendile sarıp, el çabukluğuyla cebindeki başka domatesle değiştirdi. Zanlının daha önceden içine yerleştirdiği muskayı domatesin içinden çıkarttığını gören N.S, zanlının büyünün bozulması için bir bez parçasının içine evdeki tüm ziynet eşyalarını konulmasını ve kendisine getirilmesi isteğini hemen yerine getirdi.''
Merhum Sihirbaz Zati Sungur demiş ki:
Ne sihirdir ne keramet
El çabukluğu Marifet