Alıntı:
siruss Nickli Üyeden Alıntı
Güzel yazmissiniz. Ama bazen insan imtihanınin ne olduğunu ne yapması gerektiğini dahi bilemiyor. Her zorlukta bir kolaylik var deniliyor. Kolaylığı nasıl erişilir bilinmiyor? Her çekilen zorluk sıkıntı bize mukafattir günahlardan kesilir tek teselli bu bence ama bahsedilen kolaylık bence bu değildir.. her imtihan sadece sabretmek mıdır? Oturup aylarca senelerece geçmesini mi beklemek mi doğrudur, yoksa dualar okuyup bu imtihandan kurtulmanın yani hayırlı bir şekilde atlatmanın yollarını aramak mi daha doğrudur? Allah nicesine ilim veriyor, bu ilimleri kullanarak veya kullanmayarak, yada evliyalar erenler geçmişte yaşamis Salih kulları vesile ederek bir çıkar yol aramak mi dogrudur? Allah her şeyi bizim cabamiza bağlı da kılmadı mi? Basite indirgeyip sormak gerekirse; bir matematik odeviniz var onu yapabilmek için benzer çözümlere bakarak kendinize uyarlamak, araştırıp çözüm yolları üretmek hatta tanıdığımız abi ablalara sorarak ödevi başarıyla bitirmemize neden olmaz mı? Hem ödev yhapilir, hem biz öğreniriz hem de gereken sabır ve gayret gosterilmis olur. Madem yasadigimiz bir imtihan, her şey biz kullara özgü benim aylardır tek dileğim çözüm neyse rüyamda Allah'ın bana göstermesi.. umarım gösterir.
|
İmtihandan nasıl kurtulurum değil imtihanı nasıl veririm en güzel şekilde .
İmtihana sabredersin neyle imtihan oluyorsan o konuda duanı edip güneha isyana sapmadan gayret çaba sarfedersin . hiçbi şekilde değiştiremiyorsan bu sabır imtihanın bu imtihana güzel sabrederek karşılık verirsin. Bu dünyada sadece resulümüz 1 sıfatından dolayı hata yapmamış yanlış değilsem ismet sıfatıyla
Onun hürmetine istenilir tabi önce Allahın azameti izettinin hürmetine sonra resulün gönderilmiş resullerin hürmetine istenilir yinede olmazsa bunların ötesi kaderi değiştirme çabasına girer bu amellede insan şirke düşer. Kadere iman etmemenin alametidir . dua ettin elinden geleni yaptın olmadı sabır imtihanım Allahım senin bana yazdığın kaderdir hayırda şerde senden şerii benden uzaklaştır . ve senden gelecek her türlü hayra muhtacım dersin .
Bunun dışında yapacagın her müracat kaderi değiştirme çabasıdır .