@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] güzel bacım Biz imtihandayız bi ayet okudum Allah subhanallah ve taala diyorki biz sizi öyle bi imtihan edeğizki sabredenlerle sabretmeyenler ayrılsın . aslında bizim kaderi değiştirme çabamız kare iman etmeyişimizden
Yani boynu büküp Allah ım hayır da şer de sendendir . senin rızan için sabrediyorum ben sana teslim olanlardanım diyemiyoruz ne uygulama varsa yapıyoruz sadece sana söylemiyorum bunu kendimede söylüyorum nefsimize söz geçiremiyoruz dua ettik hemen olsun hemen hemen diyoruz çünkü bi ayette insan acaceleci olarak yaratılmıştır diyor . aceleciliğimiz bundan işte nefse sabrettirmek büyük bi imtihan . aklımız olsa vallahi Allah tan bişey isterken on defa düşünürüz çünkü müdessir suresinde Allah kulu. Verdiği nimetlerden sorguya tabi tutacak . mal varlığı elde ettin. Ne kadarını Allah yoluna harcadın. Allah sana evlat ihsan etti o evladı iman üzerine yetiştirdinmi hani ayet olduğunu bilmiyorum ama. büyüklerimizden hep Allah ve resulü çok olun çokluğunuzla övüncem diyor fakat bi ayeti kerimede de Biz size mal evlat vererek sizin yardımınıza koştuğumuzumu sanıyorsunuz diyordu
Yani. Mal evlat rızık isterken on bin defa düşünmek gerek ve bi hadis okudum resulümüz s.a.v diyorki cennete girenlerin çoğu fakir di bence cenneti isteyen her rızık daralmasında bu hadise iman edip sevinmesi gerek .
İllaki rast gelmişsinki Ayetlerde nimeti bol verdiğimiz kullara bakıp Üzülme diye yanlış değilsem böyle yani LA TAHZEN İNNALLAHE MEANE mümin mümine sabrı tavsiye eder asr suresindeki gibi sabret sabrın sonu selamet tevekkül edip teslim ol ozaman herşey düzelir .
Allah bişeyleri hemen vermemekle imtihan eder sanmaki zikirle nefs terbiye olur zikirle nefs bastırılır nefsi terbiye edende Allahtır. Sana vermemekle seni sabrınla imtihan eder nefsini terbiye eder verdiğinde ise sen nimete kapılıp nankörlük etmezsin şükredersin kerametleri görnek zordur Allah hepimizin basiretini açsın Biz Rahmanın rahmetine muhtacız Bizi mahrum bırakmasın Bizi ondan ayıracak nimetlerin şerrindende bizi muhafaza etsin