Alıntı:
siruss Nickli Üyeden Alıntı
Ben anlayamadım sanırım. Faizin haram olduğunu zaten hepimiz biliyoruz. Hesaptaki meblağ döviz olarak kaldığında faizde bekletmenin zaten bir anlamı yok zira bankalarin verdiği faiz ile sakız dahi alamazsin. Türkiye de bu böyle. Tek avantajı dolarizasyon, oda zaten faizle alakası yok diye biliyorum. Nasıl eskiden gümüş akçe, altın akçe vardı. Şimdi de çeşitli para birimleri var. Bu sistemi devletin kendi çıkardı. Ekstra kendi para vererek teşvik çıkardı. Bu haram mıdır dinen yeri nerededir diye soruyorum. Siz dinin kurallarını mantıkla çözmeyi diyorsunuz ama Kuran'da hep akıl etmez misiniz diye bir nevi sorgulamaya istiyor kullarini. Sad 29 da akıl edin diyor. İdirak akıl etmek bunlar hep mantıkta olmaz mı? Haddimi astiysam kusura bakmayın. Sadece kendimi daha iyi ifade etmeye çalışmak istedim.
|
akıl ile mantik ayni sey mi?
kurandaki akil düşunmeyi ve teslim olmayı emreder
mantik ispati ve inanmayi ongorür
İmamı Şafi ra.
|