Alıntı:
siruss Nickli Üyeden Alıntı
O dediğiniz ayrı bir çalışma. Farz namazlarına dikkat ediyorum zaten. İhlas ve itikad içinde forumda okuduğum kadarıyla herkesin ortak demesi Tevbe ve tevhid. Bunları da her gece düzenli olarak yapmaya gayret ediyorum. Namazdan sonra da çeşitli süreler okuyorum. Ama yine de dedigim gibi bazı vakitler önemliyse, ettiğim dualar geri cevrilmeyecekse, yada kaderimde hayrıma cevrilmeye sebep olacaksa öğrenmeyi istiyorum.
|
Kardeşim en doğrusunu yapıyorsun. Nasıl yemeğe baharatı ve tuzu koymanın bir vakti varsa duanın da belli vakitleri var. Zamanlı koyulan tuzun verdiği lezzet gibi, zamanında edilen duanın da Allah katında bir lezzeti, feyzi ve bereketi vardır. Buradan şu anlaşılmasın; Allah belli vakitlerde duaya icabet eder, yoksa katında makbul olmaz, gibi düşünülmesin. Allah katında her duanın bir yeri ve kıymeti vardı. Ancak Rabbimiz bize verdiği ilimle, kullarının kendine daha fazla yaklaşabilmesini istemiştir. Ne demiştik? HAVAS İslam'ın nimetlerinden çok faydalanmak, şerlerden uzak durmak için Allah'ın biz kullarına verdiği en büyük nimet. Bunu unutmayıp, ilim üzere yaşamaya çalışalım.
Selamlar..