20.02.17, 01:36
|
Daimi Üye
|
|
Etiketlendiği Mesaj: 1587 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
His nedir?
Duygu mudur? anlama mıdır? sezgi midir ? idrak mıdır? ilgi midir? dış etkenlerin tesirlerini duyumsama mıdır?
Bana göre his, kalbinin sesidir.
Güzel bir paylaşım olmuş. Gerçek anlam da okuyan insanları düşündürebilen, aynı zaman da milyonlarca acaba sorusunu aklına getiren ve kendi kendine sorgulama yaptırabilecek bir konu olmuş. Teşekkür ederim.
Sorun şu ki; konu da geçen his hangi his?
İnsanların bir çok hissi vardır ve bu hislerin bazıları etkilenmeden saf kalır, bazıları da etkilenmeye mahkumdur. Sıcaklık hissi, susama hissi, acıkma hissi, bogulma hissi, aşk, sevgi, güven, sadakat, şefkat, hoşgörü vb. diye devam eder.
Bana göre hiçbir insan ileriyi göremez, sadece tahmin yürütebilir. HİS bir öngörü değildir.
Hislerinizin bir şeylerden etkilenmeden tamamen saf olduğuna inanıyor musunuz?
Ben inanmıyorum ve hislerimde yanılmak istiyorum..
Bir adamı sabah gördüğümde tesadüf olarak kabul ederim, öğlen aynı adamı bir daha görürsem kuşkulanırım. Akşam karşılaştığımızda tereddütsüz silahımı çekip vururum. Tesadüflere inanmam. Bu sözü mutlaka duymuşsunuzdur. Tesadüf diye birşey yoktur. Tevafuk vardır. Ve birbirine tevafuk eden her şey, evrende tesadüfe yer olmadığını işaret ve ispat eder..
Bazı hislerimin hiçbir şeyden etkilenmeden saf ve temiz olduğuna inanıyorum. Kalbimin sesini dinlemek çok güzel.
'' Hislerinizi düşüncelerinizle katledip, tahminlerinizle öldürmeyin..''
Sevgiyle Kalın..