Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
Dilber haniminin mutfağı programina hoş geldiniz...
|
Abi hep in cin konuşacak değiliz ya
.
Alıntı:
Rayiha Nickli Üyeden Alıntı
Barbunya, taze fasülye, patlıcan, kırmızı biber, bamya annem evde yenen çoğu şeyi hafif haşlar ve dondurucuya koyar.
Çilek, vişne****
Ekleme- kendi memleketine özgü ormandan topladığı yeşillikler de var. Tabi onların zamanı geçti.
|
Taze fasulyenin tadı bozulmuyormu buzlukta
Konserve olurmu acaba hiç denemediğim için tadından şüpeliyim
Alıntı:
Türk Nickli Üyeden Alıntı
Ve aleykümselam. Dondurucuya menemenlik yapıp koyuyorum hiç sıkıntı yaşamadım. Patlıcan yemeği konserve yapıyorum. Karnıyarık vs için fırında pişirip koydum hiç güzel olmadı. Ne kadar sağlıksız diyen olsada kızartıp koyunca daha lezzetli oluyor. Kırmızı biberi közleyip konserve yaparsan iyi olur. Dondurucudan çıkarınca çok sulanıyor lezzeti kalmıyor. Dolmalık biberlerin küçük orta boylarından açıp önce tepside döndürüp sonra posetliyorum. Kışın harcı hazırlayıp donunu bırakmadan doldurup pişiriyorum çok güzel oluyor. Birde dolmaliga uygun kırmızı biberleri de böyle dene geçen kış denedim çok güzel oldu. Bamya koyacaksan önce biraz haşlayıp koy yoksa zor pişiyor. Mürdum eriklerini konserveye vaktin yoksa doğrayıp poşetle koy. O şekilde çıkarıp donunu bırakınca da tuketebilirsin hoşaf yapabilirsin. Ben vişne ve kayisilarida bu şekilde yapıyorum. Konservede domates soslu acı biber turşusunu tavsiye ederim YouTube da tarif bulabilirsin. Patlıcan biber yeşil ve kırmızı,soğan kozleyip domates sosuyla konserve yapabilirsin kahvaltılık güzel olur. Domates sosunu ben maden suyu siselerine yapıyorum tek kullanımlık iyi oluyor. Aklıma gelenler bunlar şimdilik
|
Allah iyliğini versin bacım maden şişelerine nasıl koyuyorsun nasıl becerdin tebrik ederim
Ben meyveleri komposto tarzı kavanozlara koymayı düşünüyorum şekersiz olduğu için bozulmasından korkuyorum keza reçel falan yapınca kavanpzda bi süre sonra bozuluyor
Alıntı:
siruss Nickli Üyeden Alıntı
Ben çok fazla şey koyuyorum. Vişne kiraz koyuyorum. Hem köklere, turtalara hem de hoşaf olarak tüketiliyor.
Çiğ bezelye, doğranmış fasulye, doğranmış çiğ domates posetleyip buzluğa atıyorum. Yemek yaparken önden haşlayıp sonra yemeğe katıyorum. Domatesler de yemeklerin üzerine güzel oluyor.
Salataları rendeleyip atıyorum. Sonradan cacık için.
Konserve olarak sadece salça yapiyoruz. Bir de kahvaltılık sos.
Patlıcanı kabağı yemeklik doğrayıp bir yağda kavurarak dolaba atabilirsin.
Turşu mevsimi gelmedi. Gelince ona da başlayacağım.
Kapıya biberleri kozleyip buzluğa atıyoruz. Güzel oluyor.
Aklıma gelenler bunlar. Ben yer buldukça börek, pogacada hamur olarak dondurup buzluğa atıyorum. Kahvaltıya canım çektiği vakit istediğim kadar pişirip yiyorum.
|
Valla güzel rendelenmis salatalık giriyor mu tadı değişmiyormu çoğu şeyi tadının değişeceğinden dolaba atmıyorum
Hamuru nasıl katıyorsun bacım bi defa tuzlu hamur koydum
çıkarınca bile hep vıcık vıcık
İçli köfteyi denedim hiç olmadı hamuru bozulmuştu