Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
abi,ozellikle hanefi oldugum icin oldugumuz icin o ictihat benim icin daha gecerli, hanefideki haram konusuna tekrar bak istersen, zevk icin olursa haramdir,diger bazi sartlarda müsade vardir,hatta bir sartta caiz baska bir satta vaciptir
|
Hanefî mezhebinin görüşlerini nakleden İbni Abidin, bu hususta bazı âlimlerin görüşlerine yer vermektedir., Fakih Ebilleys de şöyle nakleder:
‘’Onu, kalbini meşgul eden müfrit şehvetini kırmak için yapıyorsa, kendisi, karısı veya cariyesi olmayan bir bekarsa veyahut karısı bulunup da ona herhangi bir özründen dolayı yaklaşamıyorsa umarım ki o günaha girmez.’’ Yani bu işli işlediğinde azaba müstahak olmaz. Fakat onu, sırf şehveti celp etmek için yaparsa, o zaman günahkarın ta kendisidir.’’ Haseneyn Muhammed Mahluf ’un İslami Araştırmalar Şeri Fetvalar kitabında bu ibare mevcut onu belirttim haklısın İmas kardeşim lakin Halil Günenç hocanın günümüz fıkıhçıları tarafından makbul sayılan Günümüz Meselelerine Fetvalar kitabının 1.cilt 224. Sayfada bu şekilde bir yorumu bulunca vebale girer miyim endişesiyle onu da naklettim. Halil Günenç Hoca yazdığım şekilde Hanefi, Şafii ve Maliki mezheplerine göre haram olduğunu Hanbeli mezhebinde ise zina korkusu olmazsa istimna etmenin haram. Zina korkusu varsa ona düşmemek için mubah olduğunu belirtiyor.