Alıntı:
EClem Nickli Üyeden Alıntı
Es Selamün Aleyküm Merhabalar, bir kişi evlenmek için gerekli şeyler yok ise evlenemiyorsa yani hem yaş hemde maddi hemde halen evleneceği kişi yoksa ve nefsi çok içinde biriktiyse neredeyse aklında her zaman gelirse bu kişinin kendini tatmin etmesi videolar izleyerek mümkün mü ? oruç namaz bunlar yinede gidermiyor ise namazda bile geliyorsa
|
Sorunun fıkhi cevaplarını @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hocam yazmış tekrar ama hem psikolojik hem de toplumsal olarak biraz kendimi de içine katarak bir şeyler söyleyeyim. Sosyal medyadan uzak durmakta fayda var maalesef çağın en büyük problemlerinden biri de sosyal medya. Gördükçe nefis istiyor maalesef. Sevdiğim bir abinin lafı var, inanmayın onlara onlar fotokopi diye
biraz üstü kapalı anlattım ama az çok ne dediğimi anlamışsındır. Kişinin arkadaş çevresi de önemli muhabbet her ne olursa olsun zihin mi diyeyim kalp mi diyeyim bilmiyorum ama kişi bunu alıyor resmen ve bilinçaltının bir yerlerinde muhakkak kalıyor o şeytanın zihne, göz önüne getirdiği düşünceler ve görüntüler de cabası. Bide gidilen yerler, mekanlar vs onlar da önemli . Yalnız kalmamak lazım yalnız kaldıkça abudik gubudik düşünceler içerisinde kalıyoruz. Gün içerisinde oyalanacak şeyler yapmak lazım, bir iş ile meşgul olmak lazım bir iş ile meşgul olunduğu zaman aslında çoğu zaman hiçbir şey düşünmüyoruz sadece odağımızı verdiğimiz şeyi yapmaya sarf ediyoruz tüm benliğimizle. Aklımıza haram bir iş yapmak gelince Allah'ı hatırlamalıyız Allah beni her an görüyor beni biliyor bilincinde olmak lazım maalesef yeri geliyor unutuyoruz hatta çoğu zaman unutuyoruz Allah affetsin cümlemizi ama aklına geldi mi böyle bir düşünce Allah'ı an ha o da çok mu zor geldi nefse bir yerden sonra bıktırdı sıkıntı verdi ara bir arkadaşını muhabbet et o da mı olmadı gir bi oyun oyna ama önceliğim tabii ki sana fayda sağlayacak bir şey ile ilgilen sıkıntı geldi daraldın zor geldi o zaman arkadaşlarına sar ya da oyuna sar
Allah yardımcın olsun, dua eder dua beklerim