Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
bu zamanda ben mezhebi degilde kurani baz aliyorum diyen ya yari yolda kalir, yada yoldan cikar, mesela
namaz dinin temelidir ameli ibadetlerin en buyugudur
muayyen gunlerinde niye kadinlar kilamadigi namazi degilde tutamadigi orucu kaza eder
kurani baz alarak cevabini kuranda gösterin...
|
Bunun cevabı hadislere bakılıp öğrenilir
. Emirleri kurandan Emirlere nasıl uyacağını hadislerden öğrenilir zaten imamlar hadislerle hüküm belirlemiş kurallar koymuşlar imam şafi kendi yorumlamasıyla imam hanifi de kendi yorumuyla kurallarr koymuş . Mezhepsizlik dinsizlik değildir keza bi insanın hiç yorulmadan araşyırmadan direk mezhebe tabi olması nefse Daha iyi gelir. Nefs iman hısusunda kişiye çok baskı yapar ....
Kişinin dinini araştırması güzeldir . ve hoşnut olarak. Peygamberin sözlerini yaptıklarını bilip onu taklit etmek daha güzel ve hadis okumanın kerametide çoktur Tabi olduğu peygamberin ahlakına tavrına hayranlıl duyar ve onu taklit eder direkt mezhebe uyduğunda hiç araştırma gereği duymuyor insan ibadetini yapıp geçiyor namazdaki huşuyu bilinci kavrayamıyor . çogu insan secdenin Namazın ne anlam ifade ettiğini dahi bilmiyor keza bu devirde hiç sure bilmeyip ben müslümanım ama ...
Yanı çabalayan ile çabalamayan bir olur mu ?
Hiç bi emek zayi olmaz Rahman nezdinde yanii ..