Alıntı:
ulucayto Nickli Üyeden Alıntı
aslında bu havas ilmine de ışık tutan bir ayete benziyor belli vakitlerde zikir çekmeyi hatırlatıyor ki başak ayete her daim zikir çekilmeyide öğütlüyor bu mantıkda düşünürsek belli vakitlerde zikir çekmek daha çok kazançlı sevapı yüsek olucaktır çünkü ayete vurgu yapılmış
zaten yusufiyeli makam kısmını detaylıca açıklamasını yapmış arkadaşa ek bir şey soyleyemem copy paste gibi dursada daha kısa öz yazmaya gerek yok yazılmış cevabı zaten
saat 2 den sonra iyidir derler yad imsakdan önceki vakitlere doğru
evet uyuyup uyanmakda gerekiyor
lakin bu konu biraz ilginç kaza anamzların varmı?
bazı alimlerce kaza namazı olan birinin nafile namaz kılması doğru değil demişlerdir
bazılarıda he makzalar kılanabilir hemde nafile namazlarıda kılabilir diye esneklik sağlamış
fikir birliği olmadığı için tavsiyem hangi mezhepteysen o alimin görüşüne uyman karar senin
|
Açıkçası mezhepten ziyade klavuz olarak Kur'an'ı baz alıyorum. Kaza namazlarimi herhalde bir ömür ödeyemem. Bir kaç aydır düzenli kiliyorum çünkü. Doğrusunu yanlışını bilmiyorum ama sonuçta Allah için kılıyoruz. Onun rızasını kazanmak için uykumuzdan verip kalkıyoruz. Bana pek yanlış bir işlem olarak gelmiyor.