Alıntı:
Allahinbirkulu Nickli Üyeden Alıntı
Hangi alimler onlar? "Benden önce Allah'ın gönderdiği her peygamberin mutlaka ümmetinden havarîleri ve arkadaşları olmuştur. Bunlar onun sünnetiyle amel ederler emirlerini de yerine getirirlerdi. sonra, *bu peygamberlerin ardından öylesi kötüler zuhûr etmişti ki, yapmadıklarını söyleyip, kendilerine emredilmeyeni de yapmışlardır. Kim bu güruhla eliyle mücahede ederse mü'mindir. Kim onunla diliyle mücahede ederse o da mü'mindir. *Kim de onlarla kalbiyle mücahede ederse o da mü' mindir. Bunun gerisine, artık zerre miktar iman yoktur."*[Müslim, İman 80, (Enfâl, 8/25)]
Sünnete tabii olmayan bir şeyi yapmak ya da peygamberimizin veya sehabelerin vekf ile bir hadisini söyler misin?
Türkçe’de uyum anlamına gelen vefk, bir dörtgen şekil içindeki bölümlere birtakım sayı ve harfler yazılarak meydana getirilen şekil olup, bunu yapanlar, vefk aracılığıyla Allah’ın kendilerini koruyacak bir cin görevlendireceğini iddia ederler.
İslam dini, tevhid inancına zarar verdiği için falı, tılsımı ve büyüyü kesin olarak yasaklamıştır (el-Fetâvâ’l- Hindiyye, V, 459).
Cinlerden ve şeytanlardan yardım isteme anlamına gelen ve manası anlaşılmayan sihir ve tılsımlar insanı şirke kadar götürebilecek işlerdir (Nevevî, el-Mecmu’, IX, 66). Zira bu gibi işlerde hep aldatma, kötülük ve zarar söz konusudur (Cassâs, Ahkâmu’l-Kur’an, I, 61).
Üstelik havas sitesindeyiz diyorsun havas'in karşılığı vekf yapmak mı?
(Ey insanlar) Rabbiniz, "Bana dua edin*(yalvarın ki, duanızı) kabul edeyim. (Bilin ki)*Bana*kulluk etmeyi kibirlerine yediremeyenler, aşağılanmış olarak cehenneme gireceklerdir!" buyurdu. Mü'min suresi 60.ayet.
Bir muslumanin görevi Kuran ve sünnet dışına cikmamaktadir. Hangi ayette hangi hadiste bana duayı dilekçe olarak yazın diyor?
Ayrica cemaatler konusunda çoğunu hitam ettim genelleme yapmadım. Rukye sunnette vardır, Rukyeye karşı değilim. Yalnız onunda şartları var.
Sadiyi diğerlerini bilmem ben Kuran ve Sünnete bakarak kaynak gösteririm. Onun haricinde varsa kaynakları buyursunlar!
İslam alimleri suan ki kopyalayacagim yazı da karar kilmışlardır. İslam, tevhid inancıdır. La ilahe illallah 'tir. Vekf yapan fatiha suresinin bazı ayetlerini okumasına gerek yok sanırım. Yazı şu ; Bu durumu yaptıranlar, vefk aracılığı ile Allah'ın kendilerini koruyabilecek bir cin görevlendirebileceğini iddia etmektedir.*İslam dinine bakıldığında tevhid inancına zarar vermiş olmasından dolayı için tılsımı büyüyü ve falı mutlak suret ile yasaklamıştır.
Musluman bir Cin i koruyucu olarak seçmek ya da görevli dedikleri bir cini gorevlendirmek? Esmaul husna isimlerini zikir etmeye gerek yok direkt vekf yapalım demek Allah Zül Celâli VelIkram hakaret olur.
(İçerisinde sihre ya da küfre ihtimali bulunan anlaşılmaz sözleri) okuyarak (hasta) tedavi etmek, muska takmak ve sevgi ilacı yapmak şirktir."*(Ebu Davud, Tıb, 17)
|
"Türkçe’de uyum anlamına gelen vefk, bir dörtgen şekil içindeki bölümlere birtakım sayı ve harfler yazılarak meydana getirilen şekil olup, bunu yapanlar, vefk aracılığıyla Allah’ın kendilerini koruyacak bir cin görevlendireceğini iddia ederler.
İslam dini, tevhid inancına zarar verdiği için falı, tılsımı ve büyüyü kesin olarak yasaklamıştır (el-Fetâvâ’l- Hindiyye, V, 459).
Cinlerden ve şeytanlardan yardım isteme anlamına gelen ve manası anlaşılmayan sihir ve tılsımlar insanı şirke kadar götürebilecek işlerdir (Nevevî, el-Mecmu’, IX, 66). Zira bu gibi işlerde hep aldatma, kötülük ve zarar söz konusudur (Cassâs, Ahkâmu’l-Kur’an, I, 61).
"
evet zaten cinlere tapmak onlara yalvarmak muska sihir büyü diye yorumlamak doğru
laki aynı şekilde allah yalvarmak tapmak ise nusha yani caizdir
ardaki fark çizeyim cinlerle özgür iradeye hükmtmek siter kağıda yaz işster ipe ufle ister sozlu olarak fısılda hepsi büyüdür bunu bil ben boyle biliyorum
bu durudma bazı vefklerin caiz abzılarının caiz olmadığınıda anlamanı umarım
vefk satmanın caizliğinidi ayetle olasda hadisle cevaplayabilirim lakin bunlar sana yeterli deliller değilse açıklamam yok
evet vefkdir tılsımlı taşdır odur budur korumayı allahdan değilde nesneden dilemekde kafirlik alameti olur
güç kudret allahındır lakin avukatan nasıl amhakemende yardım istiyorsan
nasıl doktordan hastalığın için şifa isitiyor ve ilaçı uyguluyorsan
bunlar dinen cevaz varsa
ama şifakarın koruyanın sorunu çözenin aslında allah olmadığını bu insanlar olduğuna inanırsan yine kafirlik alameti olru fakat bu builinçte olursan bir sorun olmaz