Alıntı:
siruss Nickli Üyeden Alıntı
Teheccüd için uyuyup uyanilmasi gerekiyor. Saatini tam olarak ben de bilmiyorum. Yatsıdan sonra sabah namazına kadar herhangi bir vakitte yapılması gerekiyormuş. Bir de Teheccüd namazı ile sabah namazı arası edilen dualar ve okunan Kur'an in sevabinin büyük oldugunu okudum bir yerde. Yani Teheccüd kılınır, okumalar yapılır pesisira sabah namazı kılınır. Bu şekilde bir sıralama yapılmıştı.
Birde zikir çekin deniyor demiştiniz. Zikirden kasıt tam olarak nedir? Çünkü Kuran'da bir çok ayette zikir olarak Kur'an nin kendisi olarak ifade edilmiş. Yani Ya Hayyum vb. Esmaul husnalar değil de Kur an okuyun demek anlamına gelebilir.
|
Yok esma zikri değil Esmaul hüsnada kurandan alıntı
Allahın güzel isimlerini onu yücelterek kullanalım keza kuranda Allah ın lendini yüceltmesi. Aslında kullarına nasıl zikir çekilmesini göstermektedir
Rabbini yücelt diyor Allah çoğu ayette bu ayetin larşılığı Allah u ekber subhanallah Ve huvel azizurrahim ve huvel gafurrurrahim besmelei şerif tesbihatı.
Ve tevecuh naöazının son üç rekatı vitir yapılır hz aişeden rivayet edilir . ve Bu naöazdan sonra kuran okunur keza bi ayettede gece kuran okumak daha elverişlidir diyordu
teveccuh namazını gece ibadetini yapanların ecri sevabı çok olur inşallah hepimize daima kılmak nasip olur