Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
ben okumayi severim hemde çok, 4 ciltlik fususil hikeme basladim, şupheciler okumssin dinden cikarlar
iyide izinsiz müsadesiz bakim yapmak haramdir, onu yapan ilmin kurallarini bilmiyor demektir
|
Bütün peygamberler anlatılıyor . Çok güzel abi pdf si falan varsa isterim. Çok güzel konuları olan kitaptır
E kitaplarda 2 cilt tek var . ha bu arada okumadım merakımdan baktım. İnşallah nasip olur okumak
Alıntı:
edullezi Nickli Üyeden Alıntı
Siz tağuta Allah'ın hükmüyle hükmetmeyen kişi olarak demişsiniz. Dolaylı olarak olabilir dediğiniz ancak; yani Tağut tanımını, o dediğiniz zat bana göre fazlaca siyasi ve kişisel hezeyanlarıyla yorumluyor.
Tağut, put ve şeytan demektir. Enes bin Malik hazretleri, (Tağut, Allahü teâlâdan başka, kendisine ibadet edilen her şeydir) buyurmuştur. Hazret-i Ömer de, (Tağut, şeytandır) buyurmuştur. Tağut, tuğyan kelimesiyle aynı kökten türemiştir, insanı azdıran her şeydir. El-Cevherî, (Tağut; kâhin, şeytan veya sapıklıkta başı çeken kimsedir) demiştir. (Cami-ul-ahkâm).
Şirk kavramı çok ağır bir kavramdır. Allah'a şirk koşmak günahların en büyüğüdür. Yani oy kullanmanın (kullanıp kullanmama kişiye bağlı tabi) hala Allah'a ortak koşmayla ne alakası olduğunu o kadar düşünmeme rağmen bulamadım. Yani birden ortaya çıkarılmış ve farklı bir yorum olduğu için dikkat çekmiş bir söylem oy kullanmanın şirk olduğu. Zaten bu ülkede farklı aykırı olan konuşuldu mu destekçi kolayca toplanıyor her manada. Kısacası iyi niyetli olduğunuzu biliyorum ancak söylediklerinize katılmıyorum.
|
Uslubunuzdan ötürü teşekkür ederim .
Yaratan kim ise hükmü o koyar görüşü
Bazı insanlar yöneticileri kalpte ilahlaştırır . Kişi beşere uyup onların yönetimi kuralları ile yaşarsa tağuda uymuş olur . kalpte ne var ise kişi oraya yönelir . kime tabi ise onun hükmünü uygular .
Ayette şeytan a tağut denilseydi şeytan derdi direk tagutla ilgili ayetlere bakmanızı öneririm kulun seçme hakkı tabiki vardır . Allahın dinine Allahın hükümlerine uyaarsa Tağut kavramı o kişi için yoktur çünkü Allah hayatının her alanındadır .
Fakat beşerin koyduğu kurallara uyarsa Allah ın hükümlerine uymazsa Oda onu kafir yapar . tagutta şeytanlardandır bu arada . Görüşümüz farklı olabilir yanlız size önerim tağutla ilgili ayetlere bakın Kalbinizin o ayladığı ile amel edin vesselam