Alıntı:
Allahinbirkulu Nickli Üyeden Alıntı
Hangi alimler onlar? "Benden önce Allah'ın gönderdiği her peygamberin mutlaka ümmetinden havarîleri ve arkadaşları olmuştur. Bunlar onun sünnetiyle amel ederler emirlerini de yerine getirirlerdi. sonra, *bu peygamberlerin ardından öylesi kötüler zuhûr etmişti ki, yapmadıklarını söyleyip, kendilerine emredilmeyeni de yapmışlardır. Kim bu güruhla eliyle mücahede ederse mü'mindir. Kim onunla diliyle mücahede ederse o da mü'mindir. *Kim de onlarla kalbiyle mücahede ederse o da mü' mindir. Bunun gerisine, artık zerre miktar iman yoktur."*[Müslim, İman 80, (Enfâl, 8/25)]
Sünnete tabii olmayan bir şeyi yapmak ya da peygamberimizin veya sehabelerin vekf ile bir hadisini söyler misin?
Türkçe’de uyum anlamına gelen vefk, bir dörtgen şekil içindeki bölümlere birtakım sayı ve harfler yazılarak meydana getirilen şekil olup, bunu yapanlar, vefk aracılığıyla Allah’ın kendilerini koruyacak bir cin görevlendireceğini iddia ederler.
İslam dini, tevhid inancına zarar verdiği için falı, tılsımı ve büyüyü kesin olarak yasaklamıştır (el-Fetâvâ’l- Hindiyye, V, 459).
Cinlerden ve şeytanlardan yardım isteme anlamına gelen ve manası anlaşılmayan sihir ve tılsımlar insanı şirke kadar götürebilecek işlerdir (Nevevî, el-Mecmu’, IX, 66). Zira bu gibi işlerde hep aldatma, kötülük ve zarar söz konusudur (Cassâs, Ahkâmu’l-Kur’an, I, 61).
Üstelik havas sitesindeyiz diyorsun havas'in karşılığı vekf yapmak mı?
(Ey insanlar) Rabbiniz, "Bana dua edin*(yalvarın ki, duanızı) kabul edeyim. (Bilin ki)*Bana*kulluk etmeyi kibirlerine yediremeyenler, aşağılanmış olarak cehenneme gireceklerdir!" buyurdu. Mü'min suresi 60.ayet.
Bir muslumanin görevi Kuran ve sünnet dışına cikmamaktadir. Hangi ayette hangi hadiste bana duayı dilekçe olarak yazın diyor?
Ayrica cemaatler konusunda çoğunu hitam ettim genelleme yapmadım. Rukye sunnette vardır, Rukyeye karşı değilim. Yalnız onunda şartları var.
Sadiyi diğerlerini bilmem ben Kuran ve Sünnete bakarak kaynak gösteririm. Onun haricinde varsa kaynakları buyursunlar!
İslam alimleri suan ki kopyalayacagim yazı da karar kilmışlardır. İslam, tevhid inancıdır. La ilahe illallah 'tir. Vekf yapan fatiha suresinin bazı ayetlerini okumasına gerek yok sanırım. Yazı şu ; Bu durumu yaptıranlar, vefk aracılığı ile Allah'ın kendilerini koruyabilecek bir cin görevlendirebileceğini iddia etmektedir.*İslam dinine bakıldığında tevhid inancına zarar vermiş olmasından dolayı için tılsımı büyüyü ve falı mutlak suret ile yasaklamıştır.
Musluman bir Cin i koruyucu olarak seçmek ya da görevli dedikleri bir cini gorevlendirmek? Esmaul husna isimlerini zikir etmeye gerek yok direkt vekf yapalım demek Allah Zül Celâli VelIkram hakaret olur.
(İçerisinde sihre ya da küfre ihtimali bulunan anlaşılmaz sözleri) okuyarak (hasta) tedavi etmek, muska takmak ve sevgi ilacı yapmak şirktir."*(Ebu Davud, Tıb, 17)
|
rukye tedavisi var şimdi havas ilmine değinelim bende seble aynı görüşteydim . bahsettiğin hadisleri araştırmaları çokça yaptım yanlız .
Allah a dilekçe olarak faziletine inandığın sureyi yazarsın. Medet umduğun yine Allahtır söz uçar yazı kalır . Cinler bizi görür biz göremeyiz havastakiler Allaha bağlı olmasa şeytana kul olurlar .
Yani kafir biri gelip sana musallat olsa gardını alırsın en fazla öldürürsün ama cinniyi görmediğin için bunu yapmak zor onlar senin zayıf olduğun yerden yakalar imanını zayıflatır . şimdi cinleri gören ve sana yardım eden sana korunma duası veren onlarla savaşmayı bilenden yardım almak başka bişeydir.
Şuda var o zamanlarda cinler insana bu zaman gibi musallat değildiler . Verebileceğim kaynak yok fakat çoğu hoca görüşü . Kıyamet alametlerinin zuhur ettiğini ve cinlerin insana alenen göründüğünü ve musallat olduğunu söylüyor . gören kendi musallatlı sanıyor duyanda . Allah rızası için İnsanlara yardımda bulunanlardan Allah razı olsun .
Fitnedende bizi korusun yani ben olaya böyle bakıyorrm .
Zaten sitede şirinlik harama uygulanan uygulamalar için uyarı verilmiş
Ebu hanzala Allah ilmini artırsın. İnşallah adam ayetlerle konuşuyor tevsiri çokta güzel yapıyor . dedikleri nefse zor gelir . Ahiret günü göreceğiz .
Dedikleri doğrumuymuş yanlışmıymış .
Bak oda mezhebe tabbidir ...
Hanbeli mezhebindendir .
Ben adamda eğrilik görmüyor tevhidi Yaysınlar Allah ondan ve onun gibi olanlardan razı olsun