Alıntı:
Allahinbirkulu Nickli Üyeden Alıntı
Selamun aleykum.. Nedendir bilinmez yazmak istedim. Ben 5 vakit namazını mi yıllardır kılan, elimden geldiğince dini farzlara uymayan çalışan biriyim. Genelde ateizm ve deizm görüşte ki insanlarla konuşup evrimin teoriden ibaret olduğunu ve kendi ilmimce bilgilerinden bahsederim. Zikir çok çekerim.. değişmez kuralimdir. Lakin haberleri izledikçe dünya geneline baktıkça ve sosyal platformları gezdikce cidden , dini inancım sarsilmalar meydana geliyor. Dini kullanip riyadurlük edenler, saçma sapan tarikatların meczup muslumanlari kandırıp köşeyi dönmesi, seyh ayagina yatip, uçup kaçanlar... vekf ayagina belli belirsiz armanice yazılarla arapca karışımı ile insanlara şirke süruklemeleri.. anlamıyorum insanlar hiç mi dini bilmiyor. Hiç mi Kurani Kerimin ayetlerini okumuyor. Ben size şahdamarinizdan yakınım diyen Rab'e inanmayıp cidden medet umuyorlar? Anlamıyorum vallahi .. ciddi anlam da ruhum daraldı. Bazen ölmeyi diliyorum lakin telefona bir mesaj geliyor dini programlardan. Tak : Öldürmekte ölmekte onun elinde siz dilemeyin, o zamanı geldiğinde olacaktır. Mesajı, siz iyiliğinizi yapın diye devam ediyor. Ve haliyle vazgeçiyorum. Benim küslüğüm Rabbime değil haşa. Sadece anlamıyorum... Ve bazen kıldığım namazları mutmain ve huşu içinde kilamiyorum.. Ne bileyim öyle işte...
|
Dosdoğru olan yolun ortasına oturacağım diyor Şeytan. Kafirlerin yoluna oturucam demiyor. Dolayısıyla sahte Şeyh de olacak, kandıran da olacak ki gerçeklerini görmeni istemez çünkü o, bulmanı istemez.
Yaptıkları en etkili şeylerden biri, saçma şeyleri öne sürüp; kafa bulandırıyorlar. Acaba dedirttiriyorlar. Hadisi Şerifelerle sabittir ki Allahın dostları vardır, bizim gibilere rehberlik yaparlar. Tıpkı Sahabe efendilerimize rehberlik yapan Kainatın Efendisi SAV Efendimiz gibi rehberlik yaparlar. Manevi olarak yine aldıkları yer SAV Efendimizdir, kendileri birşey uydurmazlar, üretmezler.
Siz kardeşimiz içini dökmek istemiş, son 1 haftadır biraz rahatsızız bu süre içerisinde sosyal medyada vakit geçirdik. Negatiflik hakim, nefret, çekememezlik hakim. Bir fotoğrafa Osmanlı kelimesini anıyorsunuz, nefret kusmalar başlıyor. Öbürüne başka şey dersin başkası başka şey der.
Gün içerisindeki her etkileşimin senin enerjini etkiler. Frekansını düşürür, frekans düştükçe kuvvetsizleşirsin, moral bozulur. Kalpler Allahın elindedir diyip, fazla bulaşmamak lazım bu Savaş Ortamına. İnsanın başına gelen çoğu sıkıntı “Ben yaparım ben ederim”’den sonra gelir.Bir de biliyorum demek meseleside sıkıntı. Okulda bile öğretmene desen Öğretmenim ben biliyorum, iyi hadi evladım doldur sınav kağıdını bakalım der bişey öğretmez. Bilmiyorum diyene öğrenme kapısı açık. Hayalini edemeyeceğimiz şeylere vakıf olan zatlar bile bilmeyiz demekten geri durmamışlar. Hep terakki halinde.
Bak bebekken bacadan besleniyorduk, ne zaman büyüdük , Ben dedik Bana bana dedik. İyi hadi bakalım git dediler, şimdi bacadan beslenme keyfi varmı?
Bir sohbette çok hoş buldugum bir söz vardı. Tabii bizim teslimiyetimiz yetmez bunu yaşamaya ama çok severim. “Ananın karnında hangi fabrikada çalışıyordun?”
Allah hepimizin kalplerini gönüllerini açsın. Hakikati gördürsün. Sıkıntıları açsın.Ümmeti tek yumruk haline bir araya getirsin. Kalpleri birleştirsin.
Sen döktün içini
Bizde dökek