Alıntı:
muhtarbaba Nickli Üyeden Alıntı
Kıymetli kardeşim çok güzel dile getirmişsin fakat
Bir de vefk yapanlar celp muhabbet diyenler konusunda hiç kara sevdaya tutuldun mu?
Sakın esas aşk falan yazma biliyorum esas aşk yaradana karşı duyulan aşktır.
Ama biliyorum ki o kara sevdayı kulun kalbine koyan yine Allah'tır
Kara sevdaya tutulan ne ahiret dinler
Ne büyü dinler
Ne de başka bir sey o gelsin de cinle mi gelir büyü ile mi hiç fark etmez onun için
Onun gecesi gündüzü saati saniyesi hep gönlünde olandır
Nasıl ki bir ilahi aşka tutuldun diğerlerine bunlar ne yapıyor yav diyorsun
Vallahi kara sevdaya tutulan da sana öyle diyor
Allah düşürmesin düşürdü ise de kavuştursun diyelim
Biri vardı ahiretimi yakma Allah'ım diye aylarca yalvardı dua etti
Ama en sonunda çektiği acıya dayanamadı intihar etti şimdi ne diyelim buna
Bak geçenlerde 2 genç birbirine kavusamadındiye intihar etti keşke vefk yaparlardı da kızın babası ikna olsaydı
Onlarda ölmeseydi
|
Allah rahmet eylesin üstadım. Lakin biz kullar ayetin dışına çıkamayız. Yukarıda paylaşmış olduğunuz görüşe katılmıyorum maalesef, Aşağıda paylaşacağım ayet buna ornektir;
"Öyle insanlar vardır ki Allah’tan başkasını Allah’a denk tutar, tıpkı Allah’ı severcesine onları severler. Müminlerin Allah’a olan sevgileri ise her şeyden daha ileri ve daha kuvvetlidir. O, böyle yaparak kendilerine zulmedenler, azabı gördükleri zaman anlayacakları gibi, bütün kuvvet ve kudretin yalnız Allah’a ait olup, Allah’ın azabının pek şiddetli olduğunu, keşke şimdiden bilselerdi!"*(Bakara, 2/165)
Bu âyet, ulûhiyyetin en önemli hususiyetlerinden birinin muhabbet, yani sevilmek olduğunu gösterir. Bundan dolayıdır ki Kur’ân ıstılahında insan, daha çok*“kul”*vasfıyla anılır.*Kulluk, kendisine kul olunan varlığa karşı beslenen sevginin en ileri derecesini ifade eder. Bu âyet gösteriyor ki, Allah’tan başka herhangi bir şeyi veya kimseyi Allah’ı severcesine seven kimse, Allah’tan başka nid (yani O’na denk tutmuş), sayılmaktadır. Bu, sevgide ortak yapmaktır, yoksa yaratma ve Rab olma vasfında denk saymak değildir.*el-Vedûd*Allah’ın güzel isimlerinden olup*“Yaratıklarını çok seven ve onlar tarafından çok sevilen”*demektir.
Allah'ın birliği ve kudreti bu kadar fiilî ve sözlü âyetleriyle açık ve parlakken buna karşı: insanlardan bazıları vardır ki, Allah'a karşı denkler, benzerler tutarlar ki, onları, Allah'ı sever gibi severler. Onların emirlerine, yasaklarına, arzularına itaat ederler de Allah'a isyan içinde bulunurlar.
Buna en bariz örnek aşk sarkilarinda olduğu gibi, Cennete değişmem sacini telini , Kubat : Seni Allah kadar sevdim
Nükhet Duru: Sen gördüğüm en son ilahsin.
Mahsun : Seni Allah kadar sevdim. Gibi bir çok örnek vardır.
Yani şirk sadece aracı koymaktan ziyade sevgi ölçüsünde kosulabiliyor.
Simdi bi sorununuz vardı bana üstadım
Sen hiç kara sevdaya tutuldun mu diye? Evet tutuldum. 8 yıldır hiç unutamadım. Unutmadığım gibi hala hayal kuruyorum. Sanki evliyiz gibi çocuklarımız var gibi. Bir film izlerken karşımda ki o bense ona aşık olan diğer oyuncu gibi sürekli kafamda durduramadigim engelleyemedigim bir hayal dünyasına hapsoluyorum.
Ama hiç bir zaman ne celp ne de vekf de aramadım çözümü. Biliyorum tekrar birlikte olamayacağım onunla yine güzel sesiyle gülerken duyamayacagim onu ama Rabbım için dayanıyorum. Çok dua ettim Rabbım sil onu kafamdan kalbimden diye , elbette bunda da bir imtihan vardır.
Ve aklıma surekli sahihligi tartışılan bir hadis gelir ; Hz. Peygamber’den nakledilen “Kim âşık olur da aşkını gizler, iffetli davranır ve bu sebepten ölürse, şehit olarak ölür
Gelir.
Kolay mı? Vallahi değil.. olmayınca olmuyor ustad. Hele ki karşında ki değil den suçluysan hiç olmuyor. Allahualem, elbette Rabbimin bildiği vardır. Ahir zaman Vallahi çok zor hemde ne zor.. sabredecegiz , Rabbım bol bol sabır ihsan eylesin. Ne diyeyim üstadım. Akil vermesi kolay da : ) o aklı üstlenmek zor.