Alıntı:
siruss Nickli Üyeden Alıntı
Sanırım yanlış anladınız. Ben siz arapça bilmiyorsunuz sadece meal okuyorsunuz demedim. Bilmeyenler olduğu için inanıyorlar ve gidiyorlar dedim. Gösterisi su manada söyledim: siz dini kullanan insanlardan bahsetmişsiniz. Vefk fln yazıp yalan yanlış şeyler yaptıklarını insanlar bunların farkında değil mi diye serzenişte bulunmussunuz. Ona istinaden dedim. Çünkü genelde benim cinim var ben mehdiyim vs dolaşıp gösteriş yapanlar da bunlar oluyor. Ben lafı anladım. Umarım size daha açıklayıcı olarak anlatmisimdir.
|
Özür dilerim. Ben yanlış anladım, hassasım bu konularda şeytanda vesveseyle araya girip olmadık hitamlarda bulundum. Özür dilerim. Söylediğiniz her kelimeye hak veriyorum.
Alıntı:
La Tahzen12 Nickli Üyeden Alıntı
İmanı. kulların amellerine bırakorsan sarsılmayla kalmaz
İmanı güçlendirmek sadece 1 söz ile mümkün Allahu ekber bu söze kalbin kannat getirdiğinde imanın hiç bizaman sarsılmaz
Yoldan çıkanları uyarmak gerek uyarılacak insan değilsede Kendi eliyle cehhennemin kapısını açıyor . herles hak ettiği imana kavuşur
Gecen bi ayet okumuştum İnkâr edenler: "Ona Rabbinden bir ayet (mucize) indirilseydi ya!" derler. De ki: "Şüphesiz Allah, dilediğini (küfür ve kötülük ehlini) şaşırtıp-saptırıverir, Kendisine tam bir bağlılıkla yöneleni de dosdoğru yola yöneltip-iletir. (Kim gönlünü Kendisine çevirirse, Allah onu hidayete eriştirir. Rad 27
Ve Allah kalplerin özünü bilir olaya farklı bi bakış açısıyla izah etmeye çalışayım .
Biz aciz kullarız Sürekli günah işleriz nefsimizden .
1.kısım zaten günah işlemeye devam edecem Allah tevbemi kabul etmez . gibisinden tavır takınır .
2. Kısım ise Doğru yolda olduğunu sanır . Sürekli şeytan iner şeytan o kişilerin kabuğu olur ikizi olur .
Sürekli fesatlık yapar iftira atar Allah a resule çünkü Allah onların sadece ibadetine zikrine karışır O tür insanlara göre . Allah yasaya eğitime ticarete evliliğe örtünmeye akrabalık bağlarına karışamaz sadece namaz oruç vs . bunlar doğru yolda oşduğunu sanır fakat değillerdir. Yani böyle
Şeytan ve hileleri demek isterdim fakat şu ayet var
Biz dilediğimizi saptırırız dilediğimizede hidayet ederiz . farklı bi ayette ise Allah kalplerin özünü bilir diyor . meseleyi ele alacak olursa Allah kalplerin özünü bilir hidayet onun Rahmetindendir düşünüp öğüt alanlara Allah hak ismiyle hidayet eder .
Saptırılan kişiler genelde çok imanlı. Olduğunu sanır fakat ibadetinden nasibi yoktur . Allah a ibadet için yaratıldık ve ibadet ediyorum derler . Ama bakarsan hiçbi emre uymazlar . insan oğlu ibadet için yaratılmıştır ibadet sadece zikir namaz oruc değildir ibadet hayatı adamaktır tapmak anlı secdeye koymak değil hatını secde ettirmektir . insanların çoğu bu gerçeği bilir ama nefsi ile şeytanlara kanar Ama Allah isteseydi onu doğru yola ulaştırırdı tabiki oda doğru yolun yolcusu olsaydı .
1.ye geleyim zaten hep günah işlerim tevbe etsem ne değişirki tövbeyi bozarsam katbe kat günahım artacak daha çok günahkar olacağım görüşü
Kalplerin özünü Allah bilir .
Allah bizim tevbe edecegimizi ve tevbemizden sonra günahkar olacagımızı biliyor. her bi tevbe pişmanlığı temsil eder günah işledin pişman oldun tevbe et bidahamı işledin yine tevbe et biz aciZiz Fakat günahlar zamanla yerini hep pişmanlığa bırakır . Leşke yapmasaydım bu dünyadaki en güzel pişmanlık ...
Keza Kıyamet günü bizi dünyaya geri göderde salih amel işleyelim demeden önce keşke yapmadım Allahım affett nefale ilk zaman baş edilmez nefse agir gelir yine işlersin günahkar olursun zamanla vijdanın sızlar Günah işlerken 2 defa düşünürdün 3üncüde belki yaparsın fakat bi sonraki günaha yönelmede isteksizlik olur. 2 günah işlersin bi günahtan kaçarsın zamanla Sakınan kullardan olursun nefs terbiyesi tövbe ile yapılır .
Son Olarak rabbimizin Rahmeti merhameti boldur Oa tevbe edin çokça tevbe nefsani arzuları kırar günah işlerken aldığın mutluluk azalır yerine pişmanlık gelir ...
Ve Son olarak
Şüpesizki Allah adaletli olmayı akrabaya iylik etmeyi emreder .
Ve şüpesizki Namaz insabı kötülükten alı koyar .
Namaz kişiyi kötülükten alı koymuyorsa. O namazdan nasibi yoktur ve yine. Akraba hakkını gözetmezsen adaşetli olmaz isen Yoldan sapanlardan olursun.
En doğruyu bilen Allahtır O kalplerin özünü bilir .
Adaletin kendisidir . herşeye kadirdir .
Dilediğine hidayet edip doğru yola eriştirir
Dilediğinide Saptırır .
Bu Allahın kalplerin özünü bilmesindendir . şüpesizki cehennemi cin ve insanlarla dolduracağım sözü insanların az bi kısmının iman etmelerinden dolayıdır . cehennem Hak cennet Hak Allah sözünden dönmez Hersey Alşah a resulüne uysun ve kurtulsun . Secde Tapmaktır . tapmak sembolik değildir . tapmak taptığına herşeyini vermektir onun rızasını kazanmak için emek vermektir.
Fefirru ilalallah o firar edilecek en güzel sığınaktır. yaradanın rahmetini arzulayan rahmet denizine daldırılırlar .
Yaradandan yüz çevirenler ise ziyandadırlar Allah bizi Kendine layık kul eylesin Bizim basiretimizi açsın inşallah vesselam
|
Maşallah. Yazınızı okurken şu aklıma geldi. Ben Rabbime sigarayı bırakacağım diyerek söz vermiş idim. Lakin her ne bahane olursa olsun sözümde duramadım. Ve yine alemlerin Rabbi olan Yüce Allah'a dönerek dua ettim.
Bu sadece yazdıklarınızın ne kadar derin olduğunu söylemek içindi. Her kelimenize hak veriyorum ayrica Onur da duydum. Yazdıklarımı dikkate alıp hiç üşenmeden ilminizi ortaya koyarak kelimelere döktünüz. Allah razı olsun..