Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
celcelutiyye okuduğum dönemde bu konulari cok araştırıyordum, sonra celcelutiyye okumayı bitirdim, celcelutiye beni talebe kabul etmedi bende celcelutiyyeden haz alamadim, ben celcelutiyye şudur budur demiyorum sadece beni sarmadi kucaklamadi sonucta sure degil ayet degil hadis değil,sonra cok degisik sayıda beyitlerini gördum 101 den 202 beyite kadar, bunlar cok kafami karistirdi, ,bu fekacin mahmet baktim azimeti var daveti var celb te okunuyor, bunlar daha cok kafami karistirinca okumayi bitirdim...
ben bu tür kasidelerde hizblerde okumalarda şupheye düstügum an okumayi bitiririm
|
Salih ağabey sizin müridiniz vardı sanıyorum. Bizde yok sorabilecegimiz ehil kimse de yok açıkçası. Ben dediğim gibi celcelutiye hocamın metninden alıntı yaptım. O da risale-i nurda geçen bölümü alıntı yapmış.
Metinde geçen bölüme göre Said Nursi hazretleri celcelutiye talebeleligine kabul edilmiş. Ve gene celcelutiye hocanın gönderisinde yazdığına göre 73 ve 74 davet beyitlerini okumuyormuş demek ki icabet almış ki böyle yapıyor Allahualem.
Muhtemelen mürşid hocanız bilgi sahibidir. Mahzuru olmayacaksa sorup bizlerin öğrenmesine de vesile olur musunuz Tuheymafyail hakkında hocam