Alıntı:
Yusufiyeli Nickli Üyeden Alıntı
Değerli kardeşim bana bir soru tevcih etmişsin yeni cevap yazıyorum hakkını helal et. Sorduğun kitap bende mevcut ama rahmetli babam mezkûr kitapta tahrifat olduğunu aslıyla mütenasip olmadığını ifade ederdi bende öyle düşünüyorum. Muhyiddin Arabi hakkında çok söz söylenmiş ileri geri konuşulmuştur. Kimi çok büyük veli ve mütefekkir bir insan kimi de aksini söylüyor. Ancak alimlerin çoğu büyük bir veli olduğuna kanaat ediyor. Kitaplarında İslam’a ters düşmüş olan meseleler çoktur. Onlar ya düşmanlar tarafından ilave edilmiş veya müevveldir diyorlar. Bunun için kitaplarını okumak hiç de doğru değildir. Her zamanda, topluma yabancı sayılan terimler ve ilaveler, teşvişe ve dalalete düşmeye vesile oluyor. (el-Fetava’l Hadissiyye, sayfa: 210) ‘’Özellikle, ‘’Fususu’l Hikem’’ adlı kitabı yaymak haramdır. Çünkü küfrü gerektiren birçok şey ihtiva etmektedir. Ve İslam’ın nurunu söndürmek için çalışan Yahudiler tarafından ona ilaveler yapılmıştır. Bunun için bazı Osmanlı sultanları okunmasını yasaklamışlardır. 8İbn Abidin c.3 sayfa: 294) Miraç meselesi ise o bir safsatadır. Çünkü Uruc Peygamberimize has bir mucizedir. Peygamberimiz müstesna hiçbir peygambere kısmet olmadığı gibi hiçbir veliye de nasip olmamıştır ve olmayacaktır. Kitaplarında kayd edilen miraç meselesi ise, ya yapılan ilavelerden biridir veya müevveldir. Yani uruçtan maksadı, bildiğimiz uruc değil de başka bir şey kast etmiştir. Bir cihetten her müslüman beş vakit namaz kıldığından günde beş defa uruc ediyor.. Zira namaz müminin miracıdır. Ayrıca her söylenen söze inanmak doğru değildir. Nice büyük alimlere bir takım şeyler isnad ediliyor. Fakat alimlerimiz Kuran ve sünnet terazisinde tarttıktan sonra red etmişlerdir. İmam Şafi (r.h) ‘’Sözüm hadise ters düştüğünde duvara çarpınız.’’ Buyurmuştur. Gözlerimde bir sıkıntı hasıl oldu bu yüzden anında cevap yazamayabiliyorum.
|
Bildiğim kadarıyla kitabin orijinali bir kişide var diyorlar. Ama şehir efsanesidir oda. Bu tarz eski kitapların cevirilerine hep merakım var. Teknoloji bilim ne kadar ileri gitse de geçmişte edinilen bilgiler kadar ilerleyebildiklerini düşünmüyorum. Hala daha eski kitaplardan faydalanacağımiz bir çok bilgi olduğunu düşünüyorum. Gözleriniz için geçmiş olsun. Estağfurullah hakkınız geçmedi bana. Varsa helal olsun. Yorumunuz için tekrar teşekkürler.