Alıntı:
simsimaa Nickli Üyeden Alıntı
Bir şey merak ediyorum sadece bu tip dualar karşı tarafı nasıl zorluyor? Ben 7’li okuma şeklini yapmıştım daha önce pek bir faydasını görmemiştim ama zararı da olmamıştı. Sahih kaynaklarda bulunmuyor dediğiniz gibi ama içinde kötü söz ya da cümleler de yok Allahım şunun şunun hatrına bu kişinin kalbini bana çevir diyor. Varlıklardan ya da başka herhangi bir şeyden yardım beklenmiyor anladığım kadarıyla ama neden bu tip dualara kötü gözle bakılıyor?
|
Kur’an ahlâkında isteme şudur: Allah’tan en hayırlısını, yani sana en uygun olanı istemek. Ancak genelde insanların tarzı şudur: Bir problem varsa, hemen kendilerine göre çözümü de vardır. Hâlbuki neyin problem, neyin çözüm olduğunu da tam bilmiyoruz. “Esas musibet, dine gelen musibettir” diyor Said Nursî. Diğerleri ihtar-ı İlâhîdir. Biz, ihtarları anlamak, neden olduğunu bilmek yerine onlardan kaçıyoruz.“Keşke”lerimiz ve “Böyle olmasaydı, şöyle olurdu”larımız o kadar çok ki hayatta. Bütüncül çözümler yerine anlık ve geçici çözümler peşinde olabiliyoruz çoğu zaman. Şunu biliyoruz ki, Kur’an ve bu dualar her şeyi ve olayı tek boyuttan değil bütün boyutlarından tahlil eder ve çözer. Sadece anlık ve dünyalık çözümler değil, ebedî ve ahirete yönelik çözümler üretir. Evet siz bilmezsiniz, sizin için şer gibi görünen bir şey aslında hayır olabilir.
.