Alıntı:
Yusufiyeli Nickli Üyeden Alıntı
Lakin burada önemli bir husus var göz ardı etmemek iktiza eder. Şöyle ki bir hastalığın veya bir hastalığa sürükleyecek bir zafiyetin tedavisi için mubah bir ilâç bulunmazsa, böyle bir doktorun “şifa ümidi vardır” diye tavsiyesi üzerine li aynihi “bizzat kendisi” haram bir şey ile zaruret miktarı tedavi caiz olur. Fakat sadece görünürde bir menfaat düşüncesiyle, meselâ, yalnız kilo almak arzusu ile böyle bir ilâcı kullanmak caiz değildir. Bunda tedavi mahiyeti yoktur. Bunun haram olduğunda ittifak vardır.
|
Size katılıyorum. Sağlık mühim konu. Ama devir onkadar kötü ki siz bir yerim şifa bulacak diye ilaç kullanırken başka bir organizin hastalanmasina/ zarar gormesine sebep oluyorsunuz. Şöyle söyleyeyim; basit bır enfeksiyon tedavisi için ilaç kullanırken karaciğer yetmezliğinden hastaneye yatıyordum. Doktora kalsa alkol sigara tüketiminden bu hale gelinir sen ne içtin demişti. Sadece doktorun verdiği iğneleri kullanmıştım oysaki. O yüzden çok fazla ilaç sanayisine güvenim yok. Aromatik bitkiler yetiştirip onları doğal olarak kullanmanın daha çok faydası var. Ya da olabildiğince basit ilaçlar kullanarak şifa bulmaktan yanayım.