Alıntı:
EnesClem Nickli Üyeden Alıntı
berhetiye kötü veya zararlı işin ehli olmayanlar için vb ben böyle biliyorum ama o ismi zikriyle yapsak kötümüdür ve kalp gözü açmak için en kesin en hızlı bir yol veya tanıdığınız varmı ve eğer berhetiye duası gibi değilse o zikri bu gece yaparım yapmalı mıyım sizce
|
Kemaldeki noksanlık sünnete riayet etmemekle orantılıdır. Yani sünnetleri terk ettiğin kadar, kemalinde noksanlık oluşur. O sebeple kalp gözü için berhetiyye değil sünnete uygun yaşamak gerekir. Kendini bir hizaya çek ve sor Ben ne kadar doğruyum ki Allah bana kendi hakikatini açsın.. Hem Allah'tan hem peygamberden beriyim ben kalp gözünü bırak baş gözüm bile zor görüyor der eğer aklıyla düşünüyorsa bu durumdaki insan. Kaldı ki Berhetiyye kalp gözü açmaz, açsa dahi sende açmayabilir. Çünkü herkese gelen tecelli farklıdır. Bana bu esma ile farklı tecelli sana farklı tecelli gelebilir. Bu sebeple sende baş ağrısı bende mide ağrısı oluşturabilir. Hiçbir işlem %100 başarılıdır denmez diyen varsa zaten şirke girer. Takdir onun elinde mi senin elinde mi? Hükmün onun elinde olduğuna iman ettiysen eğer o zaman sünnet ve Kur'an çizgisinde yürüyerek onun senin hakkında vereceği hükmü bekle. "Ve beşşiris sabirin."