Alıntı:
Dtcfli Nickli Üyeden Alıntı
Selamün aleyküm. Görücü usulü ile bir kadınla tanıştım. Oturduk bi yerde konuştuk. Ben ona dedim ki ben dini düğün yapmak istiyorum. Oyun havası olmasın, erkeklerin bile oynamadığı bir düğünümüz olsun dedim. Ben hayatım boyunca oynamadım hiçbir düğünde gerçekten. İslama uygun yaşamak istiyorum. Farzları yapıyorum Allah hepimizin ibadetlerini kabul etsin. Övünmek için demiyorum lütfen yanlış anlaşılmasın. Farzları yapıyosam diğer gerekleride yapıyım diyorum, sünnete uyayım, peygamberimizin sav. yaptığını yapıyım yapmadığını yapmayım diyorum. Kızda farzları yaptığını söyledi ama diyo ki biz kuzenlerimle her düğünde oynarız, kendi düğününde oynamayacak mısın falan dedi. Bende dedimki yanlış anlama ama dedim o kadar kalabalıkta erkeklerde varsa oynanmaz dedim çok nazik bir şekilde. Sonra kafalarımız uyuşmuyor falan dedi bana. Bende istersen şimdi düşünceni söyle bana dedim ben mesaj atarım söylerim dedi. Büyük ihtimal olmaz diyecek. Arkadaşlar ben bunları söylemekle hata mı yaptım? Annem buldu bu hanımı. Annemi üzmek istemiyorum üzmekten korkuyorum. Ben hem müslümanım hemde erkeğim dedim. Böyle düğünlerde oynamak ne müslümanlığa ne de erkekliğe yakışır dedim. Sizlerdende özür dilerim. Aranızda düğünde eğlenenler vardır. Kimseyi gücendirmek istemem ama ben yapamam.
|
iyi ki söylemişsiniz çok da doğru olmuş. Dinimize uygun olan sizin söylediğiniz zaten. Bu kadar basit meselede zihniyetler uyuşmazsa ilerde çok sıkıntı cekerdiniz zaten. Siz Rabbimize bir adım atmışsınız o size 10 ile mukabil olur en az. Çok daha iyisine denk gelirsiniz ve durumu annenize izah ederseniz o da razı olur İslami şuuru varsa zaten