Alıntı:
ulucayto Nickli Üyeden Alıntı
misal imam şafi abdesti bozan durumlaradn birisi olan kadına temas etmesi ama kanın bozmaması
imami azamın ise tam tersi yorum yapması
ve bu 3 sininde aynı hadis senetlerini inceleyerek yorumlaması
hakkında ne düşünüorsunuz?
ben 2 mezhep kurucusu nasıl olayı değerlendirmişler ona bakıyorum ve ona göre hareket ediyorum ki hanefide olsam bazı durumlarda şafi mezhebinin yorumu daha akla yatkın ve doğru geldiğindendir ki iyice araştırarak yapıyorum bu yontem ve aharekt yanlışmı ? hanefiysek ssadece hanefi mezbehinde verilen şartlara mı uymak gerekir uymazsak günah mı oluyor yada haram veya mubah yada fasık mıyız?
|
Hay azına sağlık tek bi hadisten 3 görüş var
Ben elim eşime yanlışlıkla değdiği için 4 5 defa üst üste abdest aldiğimi biliyorum bu zulüm değilde nedir ? İsraf değilde nedir
Ve o abdest konusınuda hz ayseden nakledilir bi gün peygamberin anlı kanar hz ayşe kanı siler şafiler derki kan abdesti bozmaz hz ayşe dokunduğu için abdesti bozulur hanifiler derki hayır hz ayseden değil kandan bozulur hz ömer namaz kılarlen şehid olur o kan onun namazınımı bpzmuş olur vs vs
Belki peygamberimiz abdestsizdi ve kaza oldu kan geldi ayşe annemiz kanı sildi gidip abdest aldı belki budur doğrusu benim görüşüm
Bem hadis okur ve amel ederim namazımı hadisler doğrultısunda kılarım keza biçok şeyi sadece derin konuşarda anlamadıgım konularda bütün alimlerin görüşüne başvururum bunda ne sakınca var